Otvoren treći sajam umijeća u Bihaću: Predstavljeno više od 40 proizvoda od lokalnih majstora

PRVA
2 minuta čitanja

U Unsko-sanskom kantonu danas je započeo “3. sajam umijeća 2023”, organiziran od strane Udruženja majstora. Na sajmu se pojavljuje oko 40 majstora koji su izložili svoje proizvode na površini od 1.200 kvadratnih metara u zatvorenom prostoru na Gradskoj otoci u Bihaću. Sajam je međunarodne prirode i trajat će sljedećih pet dana.

Posebnost ovogodišnjeg sajma je kulturno-zabavni događaj koji će se održati kako bi se prezentiralo kulturno naslijeđe ovog područja. Program će se odvijati svakodnevno nakon 19 sati, a organizatori pozivaju građane da prisustvuju i uživaju u kulturnom zabavljanju.

Enes Arapović, predsjednik Udruženja majstora USK, izjavio je da će sljedeći, 4. sajam umijeća biti dio jubilarnog sajma EKOBIS. Poželio je uspješan rad i dobre poslovne susrete svim izlagačima, dok je građanima obećao ugodno druženje na sajmu.

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić naglasio je važnost održavanja ovakvih sajmova, istaknuvši da su majstori ponekad nepravedno zapostavljeni u odnosu na druge sektore gospodarstva. Majstori čine značajan dio gospodarstva i trebaju imati svoje mjesto i pažnju od strane vlasti na svim razinama. Sedić je poželio majstorima ugodnu prezentaciju na sajmu i poručio da zaslužuju priznanje za svoj doprinos razvoju gospodarstva i lokalne zajednice.

- Oglas -

Vlada Unsko-sanskog kantona također podržava ovu manifestaciju i poduzela je korake kako bi pomogla poljoprivrednicima, majstorima i malim i velikim poduzetnicima. Husnija Kudić, savjetnik premijera USK-a, istaknuo je da je sajamska manifestacija poput ove prilika za poslovno povezivanje, uspostavljanje kontakata, suradnju i stvaranje partnerstva između poduzetnika i majstora u regionalnom kontekstu.

Sajam obećava bogat program s raznovrsnim majstorskim proizvodima, a organizatori se nadaju da će to biti uspješna platforma za promociju majstorstva i razmjenu iskustava. Uz podršku Udruženja majstora, gradske vlasti i Vlade Unsko-sanskog kantona, ovaj sajam sigurno će pružiti poticaj majstorima da nastave razvijati i proširivati svoje poslovanje.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar