Počeo je zabrana kretanja zbog nevremena

PRVA
2 minuta čitanja

Državni hidrometeorološki zavod Grčke najavio je da će u regiji oko planine Pelij u centralnom dijelu zemlje u noći s utorka na srijedu pasti između 650 i 700 milimetara kiše, a u gradu Kardisi, glavnom gradu istoimene prefekture, očekuje se između 550 i 600 mm.

Grčki su meteorolozi naglasili da oko glavnog grada zemlje Atine u jednoj godini padne prosječno 400 mm kiše.

Do toga je došlo zbog tzv. omega anticiklonalnog bloka koji Francuskoj donosi izuzetno topli vremenski uvjeti, dok je Grčku zahvatio hladniji zrak i iznimno toplo more. U takvoj situaciji atmosfera će “eksplodirati” uz obilne grmljavinske pljuskove, navodi Istramet.

Meteorolozi su izjavili da će oluja Daniel, koja je u ponedjeljak pogodila zapadni i centralni dio Grčke s obilnom kišom i uzrokovala bujične poplave, donijeti obilne kiše i oluje na Egejsko more, praćene grmljavinom, gradom i jakim vjetrovima, izvješćuje Ekathimerini.

- Oglas -

Policija je upozorila stanovnike otoka Skiatosa da ne koriste svoje automobile jer je oluja Daniel poplavila ceste. Svi su otočani primili i SMS poruke sa upozorenjima. Lokalni mediji izvještavaju da su otočke vlasti zatražile proglašenje vanrednog stanja zbog vremenskih uvjeta.

Grčki mediji su izvijestili da je vatrogasci prijavili da je jedan muškarac iz Volosa poginuo kada mu je zid pao na njega zbog jakog nevremena. Prema novinskoj agenciji AMNA, muškarac je bio uzgajivač krava, a zid se srušio na njega dok je pokušavao doći do svojih životinja. Tijelo mu je izvlačilo 10 vatrogasaca koji su pozvani na mjesto događaja.

 
(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar