Home Svijet Policija u Americi riješila slučaj ubistva star više od 20 godina

Policija u Americi riješila slučaj ubistva star više od 20 godina

by admin

Više od dvije decenije, brutalno ubistvo 84-godišnje Wilma Mobley ostalo je neriješen slučaj sve do nedavno.

Mobley je pronađena mrtva u gradu Jeromeu 10. augusta 1995. godine, a zadavljena je i iskasapljena sjekirom. Policija je identifikovala nekoliko potencijalnih osumnjičenih, ali nikada nije imala dovoljno dokaza da zaključi da je iko od njih odgovoran.

To se promijenilo ove godine, kada su nova dostignuća i DNK dokazi prikupljeni iz Mobleynog donjeg veša u vrijeme njenog ubistva doveli vlasti do njenog komšije, objavio je šef policije u saopštenju za javnost u srijedu.

Osumnjičeni, Danny Lee Kennison, ubio se u svom domu u Fileru u Idiahu 2001. godine, rekao je šef policije Duane Rubink, prenosi CNN.

“Kennison je bio jedan od trojice mogućih osumnjičenih tokom istrage”, rekao je šef policije, ali bez uvjerljivih dokaza, slučaj je na kraju ostao neriješen.

Vlasti su nastavile da se vraćaju na predmet, tražeći pomoć od FBI-a i državne policije u državi Idiaho da pomognu u hvatanju ubice, rekao je Rubink.

U ljeto 2022., novi detektiv je pregledao slučaj i dokaze koji su prikupljeni u vrijeme ubistva i poslao predmete u forenzičku laboratoriju državne policije na testiranje u martu 2023. godine.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima