Poljska među deset najvažnijih partnera Bosne i Hercegovine u vanjskoj trgovini

PRVA
2 minuta čitanja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, je održao sastanak s ambasadorom Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, Jaroslavom Lindenbergom, kako bi izrazio zahvalnost za podršku koju Poljska pruža BiH u procesu pridruživanja Europskoj uniji i NATO savezu.

Bećirović je naglasio da je Bosna i Hercegovina snažno usmjerena prema europskom putu te je istaknuo važnost podrške prijateljskih zemalja u ostvarivanju ovog cilja. Također je izrazio zahvalnost Vladi Republike Poljske na profesionalnoj pomoći delegaciji Bosne i Hercegovine pri nedavnom posjetu Ukrajini.

Tokom sastanka je istaknuto da je suradnja između dvije zemlje izuzetno dobra i intenzivna, posebno u području međunarodne trgovine. Republika Poljska se nalazi među deset najvažnijih partnera Bosne i Hercegovine u vanjskoj trgovini. Stoga je naglašena potreba za daljnjim jačanjem suradnje na visokoj razini.

Ambasador Lindenberg je izrazio zadovoljstvo uspješnom suradnjom između dvije zemlje te je naglasio da Poljska ostaje posvećena podržavanju europskog puta Bosne i Hercegovine. Također je istaknuo da postoji prostor za daljnje proširenje bilateralne suradnje, posebno u područjima kulture, obrazovanja i gospodarstva.

- Oglas -

Ovaj sastanak predstavlja još jedan korak naprijed u jačanju veza i suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Poljske. Nastavak ove uspješne suradnje donosi brojne mogućnosti za daljnji napredak i razvoj obje zemlje.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar