Posjetili smo Rezervatn Hutovo blato i kulturnu atrakciju Vodopad Kravica

PRVA
2 minuta čitanja

Rezervat Hutovo blato je jedinstvena submediteranska močvara u Europi i nalazi se na teritoriji općina Čapljina i Stolac. Nalazi se samo 40-ak minuta vožnje od Mostara. U ekosistemu Hutova močvare postoji 600 biljnih vrsta, više od 160 ptica i 50 vrsta riba.

Foto-safari je najveća turistička atrakcija ovog parka. To uključuje obilazak prekrasnog krajolika, promatranje ptica i uživanje u prirodnom okruženju močvare dok se plovi brodicom po močvarnom dijelu Hutova blata.

Izlet podrazumijeva vožnju brodom koji može primiti 25 osoba. Plovidba kanalom Sunca traje 1100 metara do izlaza na rijeku Krupu. Polukružna plovidba niz rijeku Krupu duljine 2,5 km do kanala Lopoče traje otprilike 30 minuta. Nakon toga slijedi plovidba kanalom Lopoče duljine 800 metara do Karaotoka, polazišnog mjesta. Cjelokupna vožnja traje oko sat vremena i ima kružnu rutu. Cijena redovite vožnje u terminima u 12 i 17 sati iznosi 12 KM po osobi, dok je cijena izvanredne vožnje 100 KM.

Pored toga, Rezervat Hutovo blato nudi mogućnost sportskog ribolova, edukativnih staza i mjesta za osvježenje ili ručak, ali prije svega pruža mir i tišinu prirode.

- Oglas -

Nakon što posjetite Rezervat Hutovo blato, za samo 30-ak minuta vožnje preko Čapljine, možete posjetiti Vodopad Kravicu. Tamo je razvijen ozbiljan turistički biznis oko prirodnih ljepota koje možete vidjeti. Također, privlači mnoge turiste iz cijelog svijeta.

Strani turisti će platiti 20 KM, a gosti s prebivalištem u Bosni i Hercegovini 10 KM za ulaznicu za Vodopad Kravicu. Ulaznica za djecu od 7 do 18 godina košta 5 KM.

Podaci pokazuju da je u prvih šest mjeseci ove godine Vodopad Kravicu posjetilo 75 624 turista, što je povećanje od 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Iako još uvijek dominiraju domaći gosti, Grad Ljubuški bilježi noćenje turista iz više od 60 zemalja svijeta.

Vodopad Kravica je uvršten na popis najimpresivnijih kupališta na svijetu u više svjetskih časopisa, a iz Turističke zajednice ističu kako svako priznanje pomaže u promociji turističke destinacije i samim tim u povećanju posjeta.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar