Potpisan ugovor o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru

PRVA
2 minuta čitanja

U Gradskoj vijećnici Mostar danas je svečano sklopljen sporazum za izgradnju olimpijskog bazena u ovom gradu. Ovaj važan događaj okupio je predstavnike Grada Mostara, Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra i izvođača radova – tvrtku Hering d.d.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, koji se zahvalio bivšem premijeru Vlade Federacije BiH i tadašnjoj Vladi na podršci i suradnji u financiranju ovog projekta. Marić je istaknuo da je izgradnja olimpijskog bazena značajan korak za razvoj Mostara i sporta u ovom gradu.

Prema Ugovoru, radovi na izgradnji bazena trebaju započeti unutar 30 dana, a rok izgradnje prve faze iznosi 18 mjeseci. Ovaj olimpijski bazen smatra se generacijskim projektom za građane Mostara i bit će smješten na lokaciji Južni logor.

Važno je napomenuti da je priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru dobila na zamahu nakon uspjeha mlade mostarske plivačice Lane Pudar. Ona je nedavno postala svjetska prvakinja, a njen uspjeh dodatno je probudio svijest o potrebi za infrastrukturom koja će podržavati talentirane sportaše.

- Oglas -

Olimpijski bazen u Mostaru bit će od velike koristi ne samo za sportaše, već i za širu zajednicu. Očekuje se da će ovaj objekt doprinijeti razvoju sportskog turizma u gradu te privući brojne posjetitelje, ali i omogućiti građanima Mostara pristup vrhunskim sportskim objektima.

Grad Mostar ima velike ambicije i planove za daljnji razvoj sportske infrastrukture. Izgradnja olimpijskog bazena samo je jedan od projekata koji će doprinijeti ostvarivanju tih ciljeva. Očekuje se da će ovaj bazen biti jedan od najmodernijih sportskih objekata u regiji, koji će imati kapacitet za organizaciju različitih sportskih događaja i natjecanja.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje olimpijskog bazena u Mostaru iznosi nekoliko milijuna maraka, a očekuje se da će ovaj objekt biti dovršen u predviđenom roku. Grad Mostar s nestrpljenjem iščekuje početak radova i dolazak novog sportskog objekta koji će doprinijeti razvoju sporta u ovom gradu i okolici.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar