Pozitivni rezultati: Aktivnosti u KJKP Sarajevski ViK u fokusu

PRVA
2 minuta čitanja

Napredak je ostvaren u izvršavanju radova na obnovi kvara na vodovodnoj mreži u Sarajevu.

Vijesti.ba su već nekoliko puta izvještavale o izazovima kvara na mreži vodovoda u Sarajevu. KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo je angažiralo radnike koji su danas na terenu na dubini od šest metara kako bi pristupili zamjeni oštećenog dijela cijevi, nakon iskopavanja i rasjecanja iste.

Radovi se odvijaju prema planiranom rasporedu, a sve ekipe su prisutne na terenu kako bi kvar što prije bio saniran. Na ovom lokalitetu, već neko vrijeme primjećuje se istjecanje vode uslijed defekta na cjevovodu, no zbog složenosti situacije popravka nije mogla biti momentalno izvršena. Zbog toga je veći dio područja bio bez vode.

Ipak, u KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo su zabilježeni pomaci. U Bosni i Hercegovini je rijetko da institucija uzme u obzir preporuke revizije, ali ovo preduzeće je to uradilo. Ovo je bitna informacija jer pokazuje da su institucije spremne na poboljšanje situacije temeljem revizorskih izvještaja. Unatoč čestim kritikama u javnosti i medijima, moramo priznati da postoje vidljiva poboljšanja.

- Oglas -

Pregledavanjem bilance stanja, jasno se vidi da je KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo uzelo u obzir zaključke revizije i očekuje se da će novi izvještaj revizora biti znatno unaprijeđen u odnosu na prethodni.

Posebno veseli građane primijećena pojačana aktivnost na terenu. Bez obzira na čišćenje kanalizacijske mreže ili na loše vremenske uvjete, primjećuje se veća aktivnost u instaliranju novih priključaka na vodovodnu mrežu i popravci trenutnih kvarova. Ovakav pristup ohrabruje građane Sarajeva koji se nadaju da doista bilježimo pomake u pravom smjeru. KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo je preduzeće koje direktno utječe na kvalitet života stanovnika i ima obvezu da osigura visoku razinu usluga.

Sveukupno, primjećuje se napredak u radovima na saniranju kvara na vodovodnoj mreži u Sarajevu. Građani su optimistični i nadaju se da će se situacija i dalje poboljšavati te da će KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo nastaviti s unaprijeđenjem kvalitete usluga koje pružaju.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar