Pozivi za prijavu u IMPAKT Inkubatoru u 8 bosanskohercegovačkih lokalnih zajednica

PRVA
2 minuta čitanja

Investicijska fondacija Impakt objavila je javne pozive za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja u osam lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Pozivi su otvoreni za mlade ljude u dobi od 18 do 35 godina koji žive u Goraždu, Srebreniku, Kalesiji i Lukavcu, kao i za fizička lica sa područja Gračanice, Bijeljine, Banovića i Lopara. Cilj ovih poziva je podržati mlade poduzetnike koji žele pokrenuti svoj biznis ili koji posluju maksimalno godinu dana.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja pruža obuku i podršku u razvoju poslovnog plana i poslovnog modela, kao i u jačanju preduzetničkih vještina. Poduzetnička obuka traje 6 dana, a učesnici imaju mentorsku podršku trenera tokom izrade zadataka i finalizacije poslovnog plana.

Nakon završene obuke, učesnici imaju priliku da predstave svoje poslovne ideje stručnoj komisiji. Najbolje ocijenjeni biznisi dobijaju bespovratnu finansijsku podršku do iznosa od 5.000 KM, osim za Goražde gdje podrška iznosi 8.000 KM. Osim finansijske podrške, fondacija pruža i dalju stručnu i mentorsku podršku u rastu i razvoju poslovnih poduhvata.

Zainteresirani za učešće u IMPAKT Inkubatoru mogu pronaći javne pozive na web-stranici Investicijske fondacije Impakt. Prijave se mogu dostaviti poštom, e-mailom ili putem online prijave na datim linkovima.

- Oglas -

Investicijska fondacija Impakt je osnovana 2019. godine i do sada je podržala više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa više od 50 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine. Misija fondaciju je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.

Izvor: Biznis.ba

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar