in

Priča o Liamu Neesonu koji je toliko volio svoju ženu da je odlučio ostati vjeran nakon njezine smrti

Ljubav može trajati zauvijek. Ipak, možemo se suočiti s preprekama na putu koje bi nas mogle neočekivano odvojiti od osobe koju najviše volimo. Liam Neeson, slavni Holivudski glumac, doživio je takvu tugu kada je izgubio suprugu nakon 15 godina, duboko predanog braka.

Odmah su se zaljubili, ali ona je bila u braku.

EAST NEWS

Natasha Richardson i Liam Neeson prvi put su se upoznali kada su dobili ulogu u Anna Christie 1993. godine. Liam je šarmantan muškarac koji je vrlo zgodan, u bilo kojoj dobi, u to vrijeme bio je poznat po tome što ima mnogo žena, dok je Richardson bila u braku s producentom Robertom Foxom.

Imali su odličnu kemiju i na setu i izvan njega, prema Liamu, koji je tada rekao: “Nikad nisam imao takvu eksplozivnu kemijsku situaciju s glumicom.” Na kraju se Natasha nakon razvoda vratila na dugi i strpljivi dvor Liama ​​Neesona, ne obazirući se na glumčevu reputaciju damskog čovjeka. “Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega jer znam zašto”, rekla je Richardson.

Liam i Natasha su se vjenčali i zasnovali obitelj.

© Brad Barket / Getty Images Entertainment / Getty Images

Unatoč njihovom strastvenom udvaranju, Neeson nije bio pretjerano zaljubljen u Richardson u ranim fazama njihove veze, radije je svoje osjećaje držao za sebe. Na njezin rođendan poslao joj je čestitku sa sljedećom porukom. “Sustižeš me. Puno ljubavi, Oskar.”

Natasha je bila uzrujana zbog nedostatka strasti u poruci, vjerujući da je banalna i da zvuči kao pismo prijatelju. Stoga ga je odlučila iskreno pitati o budućnosti njihove veze.

© Frank Trapper / Corbis Entertainment / Getty Images

Njezina iskrenost potaknula je Liama ​​da bude iskren prema sebi u pogledu svojih osjećaja, i on je shvatio da se zaljubio u nju upravo tada. “Ovo je stvarno i autentično i nešto je što treba zaštititi” rekao je Neeson.

Nakon što su oboje prepoznali svoje osjećaje, vjenčali su se 1994. na farmi u New Yorku, kako bi proslavili svoju ljubav. Bili su toliko predani jedno drugom da je Natasha, kada je Liam Neeson dobio ulogu u filmu Nell, dala sve od sebe da također dobije ulogu u filmu. Otprilike godinu dana kasnije dobili su svoje prvo dijete, Michaela Richarda Antonia Neesona. Natasha je ubrzo nakon poroda neočekivano ponovno zatrudnjela, a par je 1996. dobio Daniela Jacka Neesona.

Tragična nesreća

Mary Evans/AF Archive/Graham Whitby Boot / East News

Godinama kasnije dogodila se tragedija koja je uzdrmala mir cijele obitelji. Richardson je doživjela nesreću koja je uzrokovala ozljedu mozga tijekom skijanja u Quebecu u Kanadi u Martu 2009. godine. Kad se dogodio užasni incident, nije nosila kacigu, ali isprva se činila dobro i odbila je liječničku pomoć. Ono što je isprva pretpostavila da je manja ozljeda glave zapravo je smrtonosna lezija mozga.

Liam, koji je u to vrijeme radio u Torontu, dojurio je do bolničke postelje svoje supruge. Doktori su ga obavijestili da je moždano mrtva i da se ništa ne može učiniti da se spasi. “Ušao sam u sobu i rekao joj da je volim. Rekao sam, ‘Dušo, žao mi je ali nećeš se vratiti iz ovoga. Udarila si se jako u glavu.’”

© Shawn Ehlers / WireImage / Getty Images

Liam je bio prisiljen donijeti najgoru odluku u svom životu – onu koja će nepovratno promijeniti njegov smjer. Pristao je da se njegova voljena supruga skine s uređaja za održavanje života. Natasha Richardson, 45, nažalost, umrla je 2 dana nakon incidenta.

Dragocjena sjećanja i odanost njegovoj pokojnoj ženi

0000106/Reporter/ East News

Nakon Natashine smrti, Liam je svoju tugu odlučio zadržati u privatnosti i podalje od medija. Stoga se godinama nakon nesreće nije izjašnjavao o okolnostima niti je davao ikakve primjedbe u medijima.

Godine 2016. glumac je odao počast svojoj ženi napisavši: “Kažu da je najteža stvar na svijetu izgubiti nekoga koga voliš. Moja žena je neočekivano umrla. Donijela mi je toliko radosti. Ona mi je bila sve .”

EAST NEWS

Unatoč činjenici da ih je život razdvojio, Liam obilježava svoje blažene bračne godine uz ogromnu brigu i zaštitu, zahvalan na ljubavi koju su oboje osjećali jedno prema drugome. “Tih 16 godina koliko sam joj muž naučilo me kako voljeti bezuvjetno. Moramo stati i biti zahvalni za naše supružnike. Jer, jednog dana, kada podignete pogled s telefona, oni više neće biti tamo.”

Iako je preminula 2009. godine, bol ponekad može biti intenzivna. “Sada ima razdoblja kada čujem kako se vrata otvaraju,” priznao je Liam, “i  još uvijek mislim da ću je čuti.


Šta mislite o ovom članku?

Kako je dobrota Roberta de Nira dovela do prijateljstva čvrstog poput čelika s Meryl Streep

Glumci serije “Povratak u budućnost” oduševili su obožavatelje svojim ponovnim okupljanjem i pokazali da je njihova veza neraskidiva