Prihvaćena sredstva za 16 projekata namijenjenih mladima, otvoren novi javni poziv

PRVA
3 minuta čitanja

Ministarstvo za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo nedavno je dodijelilo ukupno 75.762,14 KM za realizaciju 16 projekata namijenjenih mladima. Ovi projekti su zadovoljili sve uvjete i zahtjeve za dodjelu sredstava putem Javnog poziva koji je Ministarstvo objavilo.

Potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata obavio je resorni ministar Pavle Krstić, koji se sastao s predstavnicima udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija čije su prijave odobrene za financiranje. Ti projekti su odabrani jer su ispunili sve postavljene kriterije i standarde od strane Ministarstva.

Kriteriji za javni poziv su osmišljeni s ciljem motiviranja i jačanja mladih da se aktivno uključe u ostvarivanje ciljeva Strategije prema mladima Kantona Sarajevo. Njihova uključenost i angažman smatraju se ključnima za postizanje dugoročnih ciljeva.

Bitno je napomenuti da je Ministarstvo imalo neiskorištena sredstva u iznosu od 35.000 KM za ovu godinu. Ta sredstva će se dodatno koristiti za sufinanciranje odabranih projekata koji su ispunili sve uvjete. Ministarstvo je objavilo javni poziv za sufinanciranje udruženja/neprofitnih organizacija i studentskih organizacija za projekte namijenjene mladima iz Budžeta KS za 2023. godinu (II dio).

- Oglas -

Iz Ministarstva su pozvali sva zainteresirana udruženja/neprofitne i studentske organizacije da se prijave na javni poziv i podnesu svoje prijedloge projekata. Sve detalje o tome kako se prijaviti moguće je pronaći na službenoj web stranici Ministarstva.

Ova inicijativa Ministarstva za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo ima za cilj pružanje podrške mladima u ostvarivanju njihovih ideja i ciljeva. Kroz financiranje njihovih projekata, Ministarstvo želi motivirati mlade ljude da budu aktivni sudionici društva i doprinesu razvoju Kantona Sarajevo.

Ova vijest je dočekana s oduševljenjem od strane mladih koji su spremni se uključiti i ostvariti svoje ideje. Ovaj korak Ministarstva za znanost, visoko obrazovanje i mlade dokazuje da je podrška mladima i njihovim projektima prioritetne važnosti za tu instituciju.

Ako ste dio udruženja/neprofitne organizacije ili studentske organizacije i imate ideju za projekt koji bi mogao biti koristan mladima, iskoristite ovu priliku i prijavite se na Javni poziv za sufinanciranje. Za sve dodatne informacije, posjetite službenu web stranicu Ministarstva za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

Ova inicijativa Ministarstva za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo je pozitivan korak ka većem uključivanju mladih u društvo i ostvarivanju njihovih ideja i ciljeva. Nadamo se da će ta podrška mladima potaknuti njihovu kreativnost i doprinijeti razvoju Kantona Sarajevo u svim područjima.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar