Home Sport Procurile gnusne prijetnje Ibričića sudiji Musi: Znam gdje radiš…

Procurile gnusne prijetnje Ibričića sudiji Musi: Znam gdje radiš…

by admin

Podjsetimo, klub je kažnjen oduzimanjem tri boda, uz novčanu koja je izrečena i predsjedniku kluba Ismiru Mirviću, sportskom direktoru Senijadu Ibričiću i treneru Simonu Rožmanu.

Sva trojica su dobili i vremensku zabranu obavljanja dužnosti, s tim da je Rožmanu kazna uvjetna.

No, posebno je zanimljiv dio gdje Disciplinska komisija NSBiH u Glasniku obrazlaže kazna Ibričiću koji je, inače, bio prijavljen kao drugi pomoćni trener kluba na ovoj utakmici.

“Ustao je sa klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno sa glavnim trenerom Rožman Simonom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike „Idemo napolje“, pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren, usljed čega utakmica nije nastavljena”, navodi se.

Navodi se i dio prije utakmice u svlačionici, gdje se ponovo spominje Ibričić.

Gdje se za njega navodi da je “oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice (Mateo Musa iz Čitluka, op.a) obratio se riječima:

“Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!“, nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice”, objavio je NSBiH.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima