Promocija industrije videoigara u BiH u središtu pažnje: Panel rasprava u Code Hub-u Mostar

PRVA
2 minuta čitanja

Video igre su postale jedan od najunosnijih sektora industrije širom svijeta, a isto se očekuje i za Bosnu i Hercegovinu. Prema priopćenju TP Inter, ova industrija se još uvijek razvija u zemlji, ali raste značaj koji joj se pridaje.

U utorak, 19.9.2023. godine, u Code Hub-u Mostar će se održati prezentacija pod nazivom “Pregled industrije videoigara u BiH – trenutačno stanje i izazovi” koju organiziraju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i INTERA Tehnološki Park.

Na prezentaciji će se analizirati trenutačno stanje industrije videoigara u Bosni i Hercegovini, kao i njen potencijal za razvoj. Studija će također procijeniti cjelokupno okruženje u kojem se sektor razvija i dati konkretne preporuke za stvaranje poticajnog okruženja koje će podržati rast ove industrije.

Profesorica Belma Ramić-Brkić i profesor Bojan Mijatović sa SSST Univerziteta i Fakulteta za dizajn i razvoj igara u Sarajevu će predstaviti rezultate svog istraživanja. Nakon prezentacije, održat će se panel diskusija s relevantnim stručnjacima iz industrije videoigara u Bosni i Hercegovini. Panel će uključivati pomoćnika ministrice za nauku i tehnologije u Ministarstvu za obrazovanje i nauku FBiH, profesora na Fakultetu za dizajn i razvoj igara (SSST), voditelja odjela za inženjering u poduzeću Rolla i direktora INTERA Tehnološkog Parka. Panelisti će raspravljati o svojim stavovima o industriji videoigara u zemlji, izazovima s kojima se suočava i potencijalu za daljni rast i razvoj.

- Oglas -

Svi zainteresirani za ovaj događaj mogu se prijaviti putem linka na web stranici.

Studija je dio projekta “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini”, koji uključuje projekt EU4DigitalSME. Ova inicijativa je sufinancirana od strane Europske unije i provodi je GIZ, prema priopćenju.

(Napisao: [Vaše ime])

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar