RS: Drastično poskupljenje ogrjevnog drva, pelet ostao nezamijenjen

PRVA
2 minuta čitanja

Cijene peleta i ogrjevnog drva u Republici Srpskoj nisu prošletrajalih dva mjeseca doživjele značajne promjene, kako je izjavio Igor Andrić, sekretar Udruženja šumarstva i prerade drveta pri Privrednoj komori RS.

Već je započela sezona opskrbe stanovništva ogrjevnim materijalom, pri čemu Andrić ističe da se cijene peleta u banjalučkoj regiji kreću u rasponu od 540 do 550 KM po toni, ovisno o naplati dostave. Također, navodi da pojedini proizvođači na istočnom dijelu RS nude pelet ispod 500 KM po toni, zbog povećane ponude.

Kada je riječ o ogrjevnom drvu, Andrić naglašava da su palete u Banjaluci drastično poskupjele, a cijene se kreću od 275 KM. Nije isključeno da se može pronaći i povoljnija opcija, ali to je samo okvirna cijena, dodaje on.

Andrić ističe da proizvođači peleta još uvijek imaju preostalih rezervi iz prošle godine, zbog zabrane izvoza, dok se proizvodnja i prodaja ogrjevnog drva nalaze uobičajenom ritmu.

- Oglas -

Snabdijevanje stanovništva ogrjevnim materijalom je izuzetno važno razdoblje za građane, naročito u hladnim zimskim mjesecima. Trenutne informacije upućuju da su cijene peleta i ogrjevnog drva stabilne i nisu zabilježile značajna fluktuiranja u proteklom razdoblju.

Građani imaju mogućnost izbora između peleta i ogrjevnog drva, s obzirom na svoje sklonosti i financijske mogućnosti. Ključno je da proizvođači nastave s redovitom proizvodnjom i opskrbom kako bi građani imali pristupačne izvore za grijanje svojih domova.

S ciljem potpunog informiranja i pronalaženja najisplativije opcije, građani mogu istražiti ponudu različitih proizvođača i prodavatelja peleta i ogrjevnog drva na tržištu. Također, treba imati na umu da se cijene mogu razlikovati ovisno o regiji i uvjetima dostave.

Jedno je sigurno – opskrba stanovništva ogrjevnim materijalom bit će u središtu pozornosti i tijekom nastavka sezone, te se nadamo da će cijene ostati razumne i pristupačne za građane.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar