Home Svijet Rusi najavili osvetu zbog napada na Belgorod: Ovo neće proći nekažnjeno

Rusi najavili osvetu zbog napada na Belgorod: Ovo neće proći nekažnjeno

by admin

Nakon najvećeg ruskog raketnog udara na Ukrajinu od početka rata, u kojem je poginulo najmanje 30 ljudi, Kijev je uzvratio napadom na ruski pogranični grad Belgorod u koje je poginulo 14 osoba.

Rusko ministarstvo odbrane poručilo je da napad na Belgorod u kojem je poginulo 14 ljudi neće proći “nekažnjeno”, okrivivši za napad ukrajinsku vojsku.

– Taj napad neće ostati nekažnjen, objavilo je ministarstvo na Telegramu, uvjeravajući da su ruske snage uspjele presresti dva projektila i “većinu” raketa lansiranih na taj grad.

Moskva je optužila ukrajinsku vojsku da je u subotu izvela napad na Belgorod, grad u blizini ukrajinske granice, u kojem je poginulo 14 ljudi, među kojima dvoje djece, a 108 je ozlijeđeno, uključujući 15 djece, dan nakon velikog ruskog zračnog napada na Ukrajinu u kojem je poginulo 39 ljudi.

Fotografije objavljene na internetu pokazuju zapaljene automobile, zgrade razbijenih prozora i crni dim kako se uzdiže iz nekih zgrada.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izviješten je o tom napadu na stambene četvrti grada, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, objavile su ruske novinske agencije.

Ukrajina, koju je Moskva napala u februaru prošle godine, redovito provodi napade na mete u Rusiji, posebno na područja koja su blizu njezine granice, ali broj žrtava obično je manji.

Kijev još uvijek nije reagirao na ruske optužbe nakon subotnjeg napada.

(Vijesti.ba / Fena)

Možda vas zanima