Samsung prestaje da pruža podršku za ove uređaje: Proverite da li je vaš na listi

PRVA
2 minuta čitanja

Samsung, južnokorejski tehnološki gigant, nedavno je objavio da će obustaviti podršku za niz svojih uređaja koji su predstavljeni 2019. godine. Ova odluka dolazi kao dio redovne prakse u industriji gdje kompanije postepeno prekidaju podršku za starije modele.

Među uređajima za koje će prestati podrška su Galaxy S10, S10+ i S10e, Galaxy X Cover 4S, Galaxy A80, Galaxy A40, Galaxy A10, Galaxy A30, Galaxy A50, Galaxy Tab A10.1 (2019) i Galaxy Tab S5e. Ova vijest može uticati na korisnike koji još uvijek koriste ove modele, jer to znači da oni neće primati nove softverske nadogradnje, uključujući i značajne ili manje nadogradnje u budućnosti.

Ipak, Samsung povremeno objavljuje dodatne nadogradnje u vidu bezbjednosnih ažuriranja. Na primjer, uređaji serije Galaxy S10 već su prošli četvrtu godinu i prema prethodnoj politici kompanije, više ne bi trebalo da dobijaju nove nadogradnje nakon bezbjednosne nadogradnje za mart 2023. Međutim, kada telefon prestane da dobija bezbjednosna ažuriranja, on postaje ranjiviji na sajber prijetnje, pa je možda dobro da korisnici počnu razmišljati o nekom novijem modelu.

Odluka kompanije da obustavi podršku za ove uređaje odražava potrebu da se fokusira na podršku novijim uređajima i ostavi prostor za inovacije i optimizaciju. Ispravna strategija za kompaniju koja je poznata po stalnom izbacivanju novih modela i tehnološkim inovacijama.

- Oglas -

Korisnicima koji su investirali u ove modele preporučuje se da prate objavljene bezbjednosne ažurirane i da eventualno razmisle o prelasku na noviji model koji će im pružiti podršku i ažuriranja u budućnosti.

U svakom slučaju, vrijedi zapamtiti da tehnološka industrija ima svoje cikluse podrške i na kraju svakog ciklusa dolazi do obustave podrške za starije modele. Važno je biti svjestan ovog faktora prilikom kupovine novog telefona kako bismo se pravovremeno prilagodili novim okolnostima i tehnološkim zahtjevima.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar