Sanela Jenkins – Izvršna producentica filma koji pretendira na Os-care

PRVA
2 minuta čitanja

Sanela Diana Jenkins, poznata poduzetnica i filantrofkinja, nedavno je objavila da je postala izvršna producentica na kratkometražnom filmu Sevap/Mitzvah. Film je režirala Sabina Vajrača i službeno se natječe za nominaciju za Oscara 2024. godine u kategoriji kratkog igranog filma.

Sevap/Mitzvah je snimljen prema istinskom događaju tijekom Drugog svjetskog rata. Film prati priču muslimanske obitelji Hardaga koja je hrabro spasila židovsku obitelj Kabiljo. Nakon 50 godina, za vrijeme ratne agresije na Bosnu i Hercegovinu, obitelj Kabiljo vraća gestu spašavanja obitelji Hardaga u opkoljenom Sarajevu.

Atrakciju filma čini i glavna uloga, koju tumači poznati glumac iz Bosne i Hercegovine, Adnan Hasković. Hasković je već poznat po svojim izvanrednim glumačkim sposobnostima i postignućima.

Sanela Diana Jenkins je ponosna na ulogu izvršne producentice u ovom projektu i ističe da je film Sevap/Mitzvah za nju vrlo važan jer progovara o ljudskoj hrabrosti, ljubavi, solidarnosti i humanosti. Jenkins je poznata kao strastvena filantropkinja koja se posvećuje unapređenju zajednice i pomaže raznim humanitarnim organizacijama diljem svijeta.

- Oglas -

Film Sevap/Mitzvah već je privukao pozornost filmske industrije i publike, a njegova nominacija za Oscara 2024. godine samo će dodatno potvrditi njegovu kvalitetu i značaj. Ova kratkometražna priča inspirirana stvarnim događajima ima potencijal da izazove mnoge emocije i promijeni pogled na rat, povijest i ljudsku solidarnost.

Nadamo se da će film Sevap/Mitzvah postići uspjeh na festivalima i osvojiti niz nagrada, uključujući i prestižnu nagradu Oscara. Sanela Diana Jenkins, Sabina Vajrača i cijeli tim iza ovog filma zaslužuju priznanje i divljenje za svoj rad i angažman u stvaranju ovakvog značajnog i emotivnog djela.

Izvor: Faktor

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar