Home Sport Sarajevo izdalo saopštenje nakon što su svi klubovi odbili poziv na sastanak

Sarajevo izdalo saopštenje nakon što su svi klubovi odbili poziv na sastanak

by admin

Na inicijativu predsjednika Sarajeva Ismira Mirvića, svi klubovi WWin lige dobili su poziv na današnji sastanak, ali niti jedan nije odgovorio pozitivno.

Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cjelosti.

“Ovim putem se želimo zahvaliti svim klubovima Wwin lige koji su odgovorili na inicijativu za pozitivne promjene u fair-playu, sprječavanju korupcije i borbu protiv monopolizma u bh. nogometu.

Zahtjev većine navedenih klubova je bio da se prvi u nizu sastanaka na kojima možemo otvoreno razgovarati o izazovima, zajedničkoj strategiji i konkretnim koracima za bolju budućnost bh. nogometa održi po završetku aktuelne 2023/24 sezone i to možemo razumjeti.

Naša poruka i put su jasni – fair play je minimum koji mora postojati u svakom sportu jer u suprotnom igra gubi smisao.

Svjesni smo da je ovo dugoročan proces i naša strategija će biti da unutar svih zakonsko dozvoljenih okvira osiguramo fer suđenje za FK Sarajevo i ukažemo na eventualne neregularnosti svim relevantnim institucijama.

Ostajemo otvoreni prema svim klubovima u BiH da diskusiju na ovu temu i sve druge koje su za dobrobit bh. nogometa otvorimo u bilo koje vrijeme. Sada, sutra ili po završetku sezone. Jer drugačije, za buduće generacije ne ostavljamo bolje sutra”, poručili su iz FK Sarajevo.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima