Pronalaženje ličnog stila je kao putovanje, pa se pravac kojim se krećemo često mijenja kroz godine.

- Oglas -

Iako ćete kroz razne životne etape vjerovatno proći kroz mnoštvo različitih modnih izražaja, u nekoj fazi života mnogi požele imati jasnije definiran stil, što olakšava svaki shopping i donosi harmoničan spoj odjevnih komada u ormaru, koji se međusobno s lakoćom mogu upariti.

Šta trebate postići da biste odredili lični stil oblačenja, i kroz njega ispoljili svoj karakter i unikatnu ličnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CLARA MILANO (@clara.milano)

Upoznajte sebe, a zatim pronađite inspiraciju

Razmislite o tome kakav je vaš karakter. Je li zaigran ili ozbiljan, težite li poslovnim lookovima ili onim kod kojih je naglasak na udobnosti i ležernosti, volite li nositi nešto senzualnije ili preferirate unisex estetiku, rado spajate nespojivo ili se držite klasike?

Bez gledanja naokolo i promišljanja šta nose djevojke i žene iz vašeg okruženja, fokus stavite na svoju ličnost i interese te promislite o tome kakva je vaša svakodnevica za koju se oblačite.

Tek nakon toga pronađite inspiraciju u fotografijama poznatih djevojaka, modnih influencerica i insajderica koje imaju stil u skladu s vašom estetikom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Organizacija ormara

Važno je da je vaš ormar dobro organiziran i da svaki komad koji posjedujete reprezentira vaš lični ukus i emocije. Svaki komad koji se ne uklapa u vašu novu estetiku ide van iz ormara, kao i onaj za koji znate da vam ne pristaje baš najbolje, ali ga čuvate samo iz sentimentalnih razloga. Zadržite bezvremenske osnove koje će biti baza vašeg novog stila, a uz to birajte statement komade koji će pričati vašu unikatnu modnu priču.

Samouvjerenost i unikatnost

Vaš lični stil treba odražavati vašu autentičnost. To ćete postići s prethodno spomenutim statement detaljima kojima nadograđujete basic look. Oni neka posluže kao začin koji će naglasiti vašu ličnost, ali i podignuti samouvjerenost. Jer, samouvjerenost je onaj ključni modni dodatak. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Georgina Lennon (@georginalennon1)

Zabavite se kombinirajući razne komade, dok se na vama ne nađe kombinacija u kojoj se osjećate ugodno i posebno. Sami ćete znati u čemu se najbolje pronalazite pa možete sebi zapisati za koje ste komade pomislili “To je to!”. Možda su to oni koji zrače sportskom elegancijom, možda sa sobom nose boho, rock ili glamurozan vibe.

Na kraju, možda se pronalazite u svakom od navedenih i to je sasvim uredu. Kada završite s ovim malim, zabavnim eksperimentom, važno je da se osjećate dobro u svojoj koži i da nikada ne nosite odjeću samo zato jer drugima dobro stoji.

Izvor: Faktor/Bonjour