Home Sport Šok u svijetu sporta: Svjetski prvak u biciklizmu ubio svoju suprugu

Šok u svijetu sporta: Svjetski prvak u biciklizmu ubio svoju suprugu

by admin

Svijet biciklizma potresla je vijest da je supruga dvostrukog svjetskog šampiona Rohana Dennisa pronađena mrtva pored puta, a novi detalji tragičnog događaja su šokantni.

Istraga je, naime, pokazala da je upravo 33-godišnji Australijanac ubio svoju suprugu nakon što ju je dan prije Nove godine pregazio.

Ispostavilo se da Melissa Hoskins nije samo udarena automobilom i pregažena, nego i vučena nekoliko metara porodičnim kamionetom.

Pregledom vozila i uzetim otiscima prstiju pokazalo se da se nesretna žena držala za haubu automobila u pokušaju da se izbori za život, prenosi Sportklub.

Nakon strašnog događaja teško povređena Melissa ostavljena je uz put, gdje ju je pronašao vozač kamiona. Tridesetdvogodišnjakinja je od zadobijenih povreda preminula u bolnici, a Dennis je optužen za izazivanje smrti opasnom vožnjom.

Policijska istraga je tek u toku, a izvjesno je da kako bude odmicala, optužbe protiv njega bi mogle da budu sve teže. Mediji su prenijeli da je Dennis pušten uz kauciju i da će se u martu pojaviti pred sudom u Adelaideu.

Dennis je bio šampion svijeta 2018. i 2019. na hronometar, a u individualnoj konkurenciji ima i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2012.

Hoskins se takmičila na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine, a osvojila je zlato u ekipnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu 2015. godine.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima