Šprajc nakon što ga je YouTube ‘kaznio’ zbog komentara o Gazi: Ne vjerujte snimkama

PRVA
2 minuta čitanja

Zoran Šprajc se u petak navečer u novom izdanju svoje emisije “Stanje nacije” dotakao govora od sedam dana ranije, kad je u svom stilu komentarisao sukob u Pojasu Gaze, …

… a u kojem je Izrael okarakterizirao terorističkom državom zbog metoda koje koristi u odmazdi za Hamasove napade.

Taj je komentar prenošen širom regije, a sada ga je sedam dana kasnije Šprajc pojasnio dodajući da ih je zbog toga “kaznio” i YouTube.

“U prošloj emisiji dogodio nam se propust, jer smo govoreći o zbivanjima u Pojasu Gaze istakli kako u obračunu s terorizmom i Izrael koristi terorističke metode te time zapravo i sama postaje teroristička zemlja. To je možda bio pomalo promašen pristup zbog osjetljivih snimki iz Gaze zbog kojih je platforma YouTube ograničila pristup tim snimkama naše emisije, iako ih je cijeli svijet gleda danonoćno na društvenim mrežama i u televizijskim emisijama …

- Oglas -

Dakle, ne vjerujte snimkama razorene Gaze, ubijene i ranjene djece, gladnih i žednih civila. Jer nakon nedavne Humanitarne intervencije Izraela u Pojasu Gaze, da ne kažem Specijalne humanitarne operacije u Pojasu Gaze, to je postalo jedno od najljepših područja na svijetu. U njemu se djeca sretno i veselo igraju na prekrasnim pješčanim plažama ili na Play Stationu uživaju u trećem nastavku Balkan Warsa.

Pa ponekad djeca možda i prasnu, ali od smijeha, ne od bombi. A zahvaljujući izraelskim investicijama i ulaganjima u ekonomiju Gaze, dostignuta je skoro puna zaposlenost i standard koji premašuje standard civila u Tel Avivu koji sa zavisnošću gledaju kako žive njihova braća Palestinci u Gazi”, zaključio je Šprajc.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar