Susret Mijatovića s predstavnicima Svjetske banke: Pregled trenutnih projekata i njihova implementacija

PRVA
2 minuta čitanja

Dopremijer Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović danas se održao sastanak sa predstavnicama Svjetske banke u BiH, Jane C. Hwang, Ruvejdom Aliefendić i Tanjom Latić, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu.

Na sastanku, Mijatović je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj suradnji s Svjetskom bankom u BiH, posebno na Programu oporavka i podrške poduzećima koji je ostvaren u prošle dvije godine. Cilj ovog projekta, koji se provodi uz pomoć Svjetske banke, jest pružiti podršku mikro, malim i srednjim poduzećima koja su pogođena pandemijom koronavirusa.

Tijekom sastanka je istaknuto da je uspješno proveden Projekt “Poboljšanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća za 2021. godinu” u vrijednosti od 1,2 milijuna eura, uključujući 80 korisnika. Također, u završnoj fazi je i provedba drugog dijela projekta za prošlu godinu u iznosu od 1,4 milijuna eura, koji uključuje 96 korisnika.

Ministar Mijatović je također predstavio ideju o organiziranju velike konferencije s međunarodnim donatorima i kreditorima. Cilj ove konferencije je pregled stanja i rezultata uloženih financijskih sredstava, kao i dogovor zajedničke strategije za racionalizaciju ulaganja i projekata podrške malim i srednjim poduzećima u Federaciji BiH.

- Oglas -

Ova inicijativa ima za cilj pronaći najbolji način za efikasno korištenje ulaganja u razvoj i podršku poduzećima te osiguravanje zajedničke strategije koja će biti korisna za daljnje unapređenje sektora malih i srednjih poduzeća u Federaciji BiH.

U skladu s tim, očekuje se da će konferencija okupiti međunarodne donatore i kreditore koji će zajednički raditi na jačanju i podršci ovog sektora. Iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću najavljuju da će detalji o vremenu i mjestu konferencije biti objavljeni naknadno.

Ova inicijativa je vrlo važna za BiH, s obzirom na to da će doprinijeti daljnjem razvoju sektora malih i srednjih poduzeća, koji igraju ključnu ulogu u ekonomiji zemlje. Uz podršku Svjetske banke i međunarodnih donatora, Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta može osigurati potrebnu podršku za oporavak ovih poduzeća i njihovo daljnje jačanje.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar