Svetlosni mostovi: 108 učenika iz 55 zemalja započinju studije na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

PRVA
2 minuta čitanja

Koledž ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru će 28. avgusta započeti svoju službenu dobrodošlicu za nove učenike. Orijentacijska sedmica će omogućiti učenicima da se upoznaju sa misijom Koledža, programom međunarodne mature, životom u učeničkim rezidencijama i gradom Mostarom.

Ali, boravak na Koledžu neće biti samo akademski. Učenici će također imati priliku sudjelovati u mnogim društveno korisnim aktivnostima i projektima. Na taj način će doprinijeti misiji Koledža i aktivnostima u Mostaru.

“S ove godine, Koledž u Mostaru ima predstavnike iz 73 države. Naša osoblja također pokazuje raznolikost kroz različite jezike koje govore, osim engleskog i lokalnih jezika. Imamo osoblje koje govori talijanski, bugarski, ruski, hindi, arapski, perzijski, španjolski, njemački, poljski, nizozemski i mnogi drugi jezici. To pruža našim učenicima jedinstveno iskustvo učenja, priliku da cijene raznolikost i fokusiraju se na misiju Koledža”, izjavila je Sonia Rawat, direktorica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

U novoj školskoj godini, 205 učenika iz 73 zemlje će pohađati Koledž u Mostaru prema programu međunarodne mature (IBDP).

- Oglas -

Osnovan 2006. godine, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru je jedan od 18 koledža u globalnom UWC pokretu. Tokom 16 godina svog djelovanja u Bosni i Hercegovini, sa učenicima iz preko 100 zemalja svijeta, Koledž je postao jedna od najboljih UWC IB škola. Također je organizator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u Mostaru i šire.

Ove vijesti su objavljene iz Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Izvor: Vijesti.ba / FENA

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar