Teška pucnjava na festivalu u Bostonu, nekoliko ranjenih

PRVA
2 minuta čitanja

Naslov: Sedam osoba povrijeđeno u pucnjavi tokom karipske parade u Bostonu

Najmanje sedam osoba je povrijeđeno u pucnjavi koja se dogodila tokom karipske parade u bostonskoj četvrti Dorchester, saopćila je policija danas. Žrtve su prebačene u lokalne bolnice s povredama koje nisu opasne po život, dok je nekoliko osoba uhapšeno, a pronađeno je i vatreno oružje, prema naredniku bostonske policije Johnu Boyleu.

Pucnjava se desila tokom J'ouvert parade, koja je dio gradskog karipskog karnevala. Prema informacijama, dojave o pucnjavi su stigle oko 7:45 po lokalnom vremenu. “Današnja masovna pucnjava naglašava krizu oružanog nasilja s kojom se suočavamo. Ovo je vanredno stanje za javno zdravlje i javnu sigurnost”, poručio je Ed Flynn, predsjednik gradskog vijeća Bostona.

Ovo nije prvi put da karipska parada u Bostonu biva pokvarena nasiljem. Godine 2014. 26-godišnja Dawnn Jaffier je upucana u glavu i ubijena tokom karnevalske povorke, dok je 2015. godine jedan muškarac ubijen u pucnjavi prije proslave J’ouverta. Prošle godine, nakon parade, jedan muškarac je također bio upucan i povrijeđen.

- Oglas -

Gradonačelnica Michelle Wu je trebala prisustvovati ceremoniji rezanja vrpce povodom 50. obljetnice karnevalske povorke, koja je trebala biti velika proslava. Ovaj incident je još jedan podsjetnik na ozbiljnost problema oružanog nasilja i potrebu za jačim mjerama sigurnosti na javnim događajima. Vlasti grada Bostona će biti pozvane na akciju kako bi se osigurala sigurnost svih građana prilikom ovakvih okupljanja.

Ovaj događaj je još jednom upozorio javnost na važnost suočavanja s rastućim problemom oružanog nasilja. Potrebno je uložiti dodatne napore u sprečavanje ovakvih incidenata i zaštitu građana, kako bi se osiguralo da ovakve proslave ne budu sjene obilježavanja kulture i tradicije.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar