Ukinut moratorij na zapošljavanje u zdravstvu u Vladi KS

PRVA
2 minuta čitanja

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas važan zaključak koji izuzima zdravstvene radnike u javnim zdravstvenim ustanovama od moratorija na zapošljavanje na neodređeno vrijeme. Ova odluka ima za cilj unapređenje zdravstvenog sektora i obezbjeđivanje kvalitetnije zdravstvene zaštite za građane.

Podsjećamo da je Vlada Kantona Sarajevo ranije uspostavila moratorij na zapošljavanje na neodređeno vrijeme, zahtijevajući prethodnu saglasnost za takve odluke. Ovaj moratorij se primjenjivao na širok spektar kantonalnih organa uprave, javnih ustanova, komunalnih preduzeća i drugih korisnika budžeta.

Međutim, svjesna važnosti zdravstvenog sektora i potrebe za pojednostavljenjem procedura zapošljavanja, Vlada Kantona Sarajevo je pažljivo revidirala odluku, posebno s obzirom na deficit medicinskog osoblja. Današnjim zaključkom, zdravstveni radnici su izuzeti od ograničenja moratorija na zapošljavanje na neodređeno vrijeme.

Ovaj zaključak stupa na snagu odmah i bit će objavljen u “Službenim novinama Kantona Sarajevo”.

- Oglas -

Vlada i Ministarstvo zdravstva KS nastoje stvoriti optimalne uslove za rad u zdravstvenom sektoru, kako bi medicinski radnici bili dostupni i kako bi se unaprijedila i proširila kvalitetna zdravstvena zaštita za sve građane.

Ovom odlukom Vlada KS šalje važnu poruku podrške zdravstvenim radnicima i njihovom ključnom doprinosu u brizi o zdravlju građana. Očekuje se da će izuzeće od moratorija na zapošljavanje doprinijeti rješavanju nedostatka medicinskog osoblja u javnim zdravstvenim ustanovama i poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar