Home Svijet Ukrajina napala područje Belgoroda, stradala jedna osoba

Ukrajina napala područje Belgoroda, stradala jedna osoba

by admin

Jedna je osoba ubijena, a tri su povrijeđene jutros u ukrajinskim napadima na rusko područje Belgoroda koje graniči s Ukrajinom, rekao je belgorodski guverner Vjačeslav Gladkov.

Rusko ministarstvo odbrane ranije je saopćilo da su ruske snage tokom noći uništile 14 ukrajinskih bespilotnih letjelica iznad belgorodske regije i Kurska, koji također graniči s Ukrajinom. Napadi bespilotnim letjelicama na ruski teritorij u porastu su posljednjih dana, uoči predsjedničkih izbora u Rusiji od 15. do 17. marta, prenosi HINA.
Očekuje se da će predsjednik Vladimir Putin osvojiti novi šestogodišnji mandat.
“Prema prvim informacijama, jedan je vozač poginuo kad mu je udaren automobil” u regiji Belgorod, objavio je Gladkov na Telegramu. Dodao je da su kola hitne pomoći otišla na mjesto događaja i pružila pomoć i dvjema povrijeđenim ženama i jednom muškarcu. U gradu Belgorodu u udarima su oštećene dvije kuće i medicinska ustanova, navodi isti izvor.
Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da je spriječilo “pokušaje kijevskog režima od izvođenja terorističkih napada bespilotnim letjelicama na lokacije na ruskom teritoriju tokom prošle noći”. Ukupno je “14 dronova presretnuto i uništeno iznad regije Belgorod (11) i regije Kursk (3)”, rekao je.
Jučer je na desetine ukrajinskih bespilotnih letjelica gađalo nekoliko ruskih regija, posebnoe lokacije energetske infrastrukture. Od prošlog ljeta ukrajinska vojska provodi pojačane napade bespilotnim letjelicama na Rusiju, napadajući sve dublje u ruski teritorij kako bi odgovorila na napade Moskve na vlastito područje.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima