Ustrijeljeni pojedinci koji su pokušali provaliti u vozilo američke vlade

PRVA
1 minuta čitanja

Agent američke tajne službe unuke predsjednika Joea Bidena, Naomi Biden, ustrijelio je pojedince koji su pokušali provaliti u vozilo američke vlade u Georgetownu, saznao je CNN.

“12. novembra oko 23:58. U naselju Georgetown u Washingtonu, DC, agenti tajne službe susreli su se s tri osobe koje su probijale prozor na parkiranom i nezauzetom vladinom vozilu “, rekao je u izjavi glasnogovornik tajne službe Anthony Guglielmi.

Dodao je kako “tokom ovog susreta, savezni agent je otpustio oružje za usluge i vjeruje se da niko nije pogođen. Prekršitelji su odmah pobjegli s mjesta Crvenog vozila, a regionalni izgled izdan je za sporedne jedinice “i da nije bilo” prijetnje “bilo kojem štićeniku tajne službe”.

Izvor upoznat s tim pitanjem potvrdio je CNN -u da je uključeni agent dodijeljen detaljima Naomi Biden. Ured prve dame dr. Jill Biden odbio je komentarisati to pitanje.

O incidentu je prvi izvijestio Associated Press

- Oglas -

Guglielmi je rekao da incident istražuje Metropolitanska policijska uprava DC i Tajna služba. Metropolitanska policijska uprava DC odbila je dati komentar, upućujući pitanja na USSS.

Incident dolazi usred napretka u kriminalu u Washingtonu, DC. Procenat krađe motornih vozila povećan je za 98% u posljednjih godinu dana, prema statistikama policije DC-a.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar