X-ova mreža, poznata i kao Twitter, sakuplja biometrijske podatke, razinu obrazovanja i radno iskustvo

PRVA
2 minuta čitanja

Društvena mreža Elona Muska, koja je ranije poznata kao Twitter, proširila je spektar podataka koje prikuplja od svojih korisnika na biometrijske podatke, razinu obrazovanja i radno iskustvo.

Ova vrsta informacija koja će se prikupljati i način na koji bi mogla biti korištena privukla je pažnju tehnološki obrazovanih osoba.

“Informacije koje sakupljamo možemo koristiti kako bismo trenirali naše modele strojnog učenja ili umjetne inteligencije u svrhe navedene u ovoj politici”, tvrtka je nedavno dodala u svojoj politici o privatnosti na internetu.

Za koje svrhe?

Međutim, nije sasvim jasno koje su te svrhe osim autentifikacije i funkcioniranja usluga, a X-ova definicija biometrijskih podataka nedostaje pojedinosti.

- Oglas -

Na primjer, američko ministarstvo domovinske sigurnosti definira biometrijske podatke kao “jedinstvene fizičke karakteristike poput otisaka prstiju koje se mogu koristiti za automatsko prepoznavanje”.

X također namjerava bilježiti podatke o obrazovanju svojih korisnika i njihovu radnom iskustvu. Prema X-u, ovi podaci će biti korišteni za savjetovanje radnih mjesta. Promjena prakse započet će krajem rujna.

Musk: Samo javni podaci, ništa osobno

Musk, koji je također vlasnik tvrtke električnih automobila Tesla i svemirske kompanije SpaceX, u srpnju je najavio otvaranje nove tvrtke xAI, “radi razumijevanja stvarnosti”.

Međutim, prije nekoliko mjeseci, zajedno s drugim vodećim tehnološkim inovatorima, potpisao je otvoreno pismo koje poziva na pauzu u razvoju umjetne inteligencije dok se tehnologija ne razumije bolje.

Musk je u četvrtak objavio poruku na X-u koja se čini da je namijenjena umirivanju zabrinutih korisnika u pogledu osobne privatnosti.

“Samo javni podaci, ne privatne poruke ili bilo što osobno”, napisao je.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar