Home Bosna i Hercegovina Zaimović: Odluke današnje sjednice Predstavničkog doma mogu biti sporne

Zaimović: Odluke današnje sjednice Predstavničkog doma mogu biti sporne

by admin

U nastavku ranije započete četvrte redovne sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu, zastupnik Stranke demokratske akcije Mirsad Zaimović kazao je da sve odluke koje proizađu iz današnjeg zasjedanja mogu biti sporne zbog kršenja Poslovnika Doma pa stoga možda i predmet izjašnjavanja Ustavnog suda FBiH.

Po njegovim riječima, sporno je što predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković Lepić nije dogovarala s oboje dopredsjedavajućih ko će umjesto nje voditi današnje zasjedanje budući da je ona odsutna iz zdravstvenih razloga. Ovlaštenje za vođenje sjednice dala je potpredsjedavajućem Mladenu Boškoviću, ali bez konsultacija i s drugom potpredsjedavajućom Edinom Gabelom, kazao je Zaimović.

On je tu konstataciju-pitanje izrekao obraćajući se na sjednici Boškoviću i Gabeli, na šta je Bošković odgovorio da je dobio pismeno ovlaštenje od predsjedavajuće i o tome obavijestio i potpredsjedavajuću Gabelu.

Edina Gabela je potvrdila ovu tvrdnju i dodala da predsjedavajuća Marinković Lepić, za razliku od Boškovića, nije kontaktirala i nju.

Mirsad Zaimović tvrdi da Poslovnik nalaže konsultacije s oboje potpredsjedavajućih u slučaju kad predsjedavajuća nije u mogućnosti voditi sjednicu.

Poslije ovih diskusija, sjednica je nastavljena.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Možda vas zanima