Zapanjujući slap Blihe – prirodno blago i omiljeno mjesto za turizam

PRVA
3 minuta čitanja

U nedavnoj odluci, Općinsko vijeće Sanski Most je odlučilo da područje oko vodopada Blihe bude dano Turističkoj zajednici Sanski Most na upravljanje, korištenje i održavanje. Turistička zajednica je sada zadužena za upravljanje ovim prelijepim prirodnim biserom koji se smatra jednom od najposećenijih turističkih atrakcija u regiji.

Prema ovoj odluci, Turistička zajednica Sanskog Mosta preuzima odgovornost za upravljanje područjem oko slapova Blihe, što uključuje pristupni put, parking, pješačke staze, platforme, vidikovce i okolno zelenilo. Ova odluka je rezultat preuzimanja nadzora nad vodopadima od strane Turističke zajednice, koja je prethodno bila pod upravom JKP Sana.

V.d. direktor Turističke zajednice Sanski Most, Edis Rasavac, ističe da su već preuzeli nadzor nad područjem oko vodopada Blihe, uključujući i sve nedavno izgrađene sadržaje. Rasavac naglašava da je izgradnja pristupnog puta poboljšala turistički potencijal ovog područja i omogućila posjetiteljima lakši pristup samim slapovima.

U skladu s donesenom odlukom, Turistička zajednica Sanski Most ima obvezu osigurati nesmetano funkcioniranje, pružanje usluga, održavanje i čišćenje prostora oko vodopada Blihe. Cilj ove odluke je očuvanje prirode, poboljšanje izgrađene infrastrukture i zaštita okoline oko slapova.

- Oglas -

Rasavac također najavljuje izradu web stranice Turističke zajednice koja će služiti kao platforma za promociju turističkih potencijala Sanskog Mosta. Planira se također korištenje društvenih mreža i sudjelovanje na sajmovima kako bi se populariziralo područje vodopada Blihe. Rasavac naglašava da sami slapovi privlače posjetitelje te se nalaze među prvih pet turističkih atrakcija u Bosni i Hercegovini, što je rezultiralo iznad očekivanog broja posjetitelja ove godine.

Turistička zajednica Sanski Most ima planove za različite projekte koji će se provoditi ovisno o financijskim mogućnostima. To uključuje osvjetljenje vodopada Blihe za noćne posjete, izgradnju prilaza za osobe s invaliditetom i osobe s ograničenom pokretljivošću i izgradnju zip line-a kao vrste adrenalinske ponude.

Rasavac napominje da su za početak rada Turističke zajednice osigurana sredstva u iznosu od 200.000 KM za ovu godinu kako bi se omogućila izgradnja infrastrukture. Dugoročni cilj za Turističku zajednicu jeste postati samoodrživa organizacija.

Slapovi Blihe i okolno područje predstavljaju veliki turistički potencijal za Sanski Most. Upravljanje ovim područjem od strane Turističke zajednice će omogućiti daljnji razvojne projekte, povećanje broja posjetitelja i učiniti ovu turističku atrakciju još atraktivnijom za lokalne i strane turiste.

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar