Zašto je izjave ambasadorice Peleg potpuni promašaj

PRVA
2 minuta čitanja

On se osvrnuo na intervju ambasadorice Izraela, Galit  Pelog za Večernji list. Ona je zamjerila građanima Bosne i Hercegovine, da se u BiH ne održavaju skupovi podrške Palestini, nego skupovi mržnje prema Izraelu.

Imamović je jasno naglasio da je ova izjava potpuni promašaj ambasadorice, kako njen lični tako i diplomatije Izraela.

–  Dakle po cijelom svijetu se održavaju skupovi podrške Izraela, od potpunog zapada, od SAD-a  do Velike Britanije, u svim zemljama. I onda se šalje poruka da ovo nije specifično samo za Bosnu i Hercegovinu, i onda se čude što je 120 zemalja (potpisalo rezoluciju Generalne skupštine UN-a o primirju u Pojasu Gaze). To je greška vlade Izraela, da misli da može natjerati cijeli svijet da može da misli na način na koji oni žele. Mislim da je štetno za odnose Izraela i Bosne i Hercegovine,  i najgore je što neki u Bosni i Hercegovini pokušavaju unijeti te teze,koje su daleko hiljadama kilometara, pojasnio je svoj stav.

- Oglas -

Imamović je istaknuo da je Bosne i Hercegovina potpuno različit dio svijeta i s potpuno različitim odnosima.

-A onda se unose te teze, nekim poređenjima koja su besmislena i zapravo ovdje prave probleme ljudima, koji već imaju dovoljno svojih problema, naglasio je Imamović.

Podsjetimo, skupovi podrške narodu Palestine održani su diljem svijeta. Masovni skupovi su održani Londonu, Istanbulu, Rimu, Parizu, Berlinu, New Yorku i u većini svjetskih metropola. Dok su u regionu skupovi podrške održani u Zagrebu, Beogradu i Podgorici.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar