Zmajevi večeras protiv Lihtenštajna: Trijumf je neophodan

PRVA
3 minuta čitanja

S obzirom da reprezentacija BiH ima samo tri boda nakon četiri kola, pruža joj se prilika da popravi svoj položaj i počne napredovati prema gornjem dijelu tabele.

Selektor Meho Kodro i njegov stručni tim su sinoć odradili posljednji trening s igračima, a jasno je da se pozitivna energija vratila u nacionalni tim. Prema najavama iz stručnog tima i igrača, to će se potvrditi večeras u Zenici.

Kodro je ranije izjavio da će njegov tim imati ofanzivan pristup i neće se izbjegavati uloga favorita.

– Izlazimo s ofanzivnom strategijom. Svjesni smo izazova i suočavamo se s protivnikom koji, bez obzira na mišljenja drugih, ima kvalitetu i čvrstu odbranu. Neće biti lako probiti, ali atmosfera u našem timu je dobra. Stvarno vjerujem u kvalitet naših igrača i uz dobru organizaciju mislim da možemo podići igru na viši nivo. Očekujem dobar meč, ofanzivnu igru i naravno pobjedu. Ne trebamo bježati od uloge favorita. Prihvatamo tu vrstu odgovornosti. Nema druge opcije, rekao je Kodro.

- Oglas -

Nije želio komentirati ostatak kvalifikacija, ali je izrazio uvjerenje da njegova ekipa može pružiti puno bolje izdanje.

– Pokušat ćemo osloboditi igrače i podići samopouzdanje, te ostvariti prepoznatljivu igru. Kada analiziram pojedinačno igrače, teško mi je prihvatiti činjenicu da imamo samo tri boda. Ponavljam, imamo igrače koji su sposobni osvojiti mnogo više bodova, naglasio je Kodro.

Kapiten fudbalske reprezentacije Edin Džeko je, govoreći o motivaciji za nastavak kvalifikacija, izjavio da nisu očekivali da će nakon četiri kola imati samo tri boda.

– Nažalost, nakon dobre utakmice u Portugalu izgubili smo kod kuće od Luksemburga. Nakon toga je došlo do smjene selektora. Pored samog selektora, igrači također moraju preuzeti odgovornost. Ova ekipa ima više kvaliteta. Nažalost, ostali smo na tri boda. Uvijek kažem da ne volim gledati unatrag, što je bilo, bilo je. Otežali smo si put prema Europskom prvenstvu, ali imamo još šest utakmica do kraja. Jedna pobjeda može nam dati više samopouzdanja, izjavio je Džeko, dodajući da bi utakmica na Islandu mogla biti ključna za daljnji tijek kvalifikacija.

(Vijesti.ba)

Podijelite ovaj članak
Dodaj komentar