Home Magazin 4. Ljubuški Outdoor Festival: Prijave otvorene još samo dva dana!

4. Ljubuški Outdoor Festival: Prijave otvorene još samo dva dana!

by admin

Svi zainteresovani mogu se informisati o programu i prijaviti za učestvovanje u svim sportskim disciplinama putem službene web stranice www.ljof.ba.

Festival LJOF 2024 održat će se ove godine od 23. do 26. maja, a radi se o festivalu koji je uistinu jedinstven u cijeloj regiji, a ne samo u Bosni i Hercegovini. Ovaj sada već tradicionalni festival sporta, zabave i rekreacije na otvorenom povezuje i revitalizuje kulturno-historijsku baštinu i prirodne ljepote Hercegovine duž svih takmičarskih ruta. Paragliding takmičenje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu.

Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu hercega Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Poziv volonterima

Ovogodišnji festival ponovno okuplja brojne volontere koji će tokom svih festivalskih dana pomagati da organizatori, ali posebno i svi takmičari dobiju potrebnu podršku duž svih takmičarskih ruta.

Volonteri se i dalje mogu prijaviti za davanje doprinosa ovom istaknutom festivalu putem direktne prijave na link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlYfZRwYe0F02k-4OrYspyBjhdHvT-iwNkS5N9hGZ4bCzKLw/viewform

Organizatori poručuju da im je uz volontere potrebne za organizaciju i podršku takmičarskog programa potrebna i podrška u vidu multimedijalnih volontera koji će svojim znanjem i opremom iz svijeta videa i fotografije zabilježiti nezaboravne kadrove s LJOF-a.

Svi zainteresovani mogu se javiti na službeni kontakt organizatora: [email protected]

Uz sve adrenalinske izazove iz kategorija biciklističkih i trkačkih disciplina, takmičare ove godine ponovo očekuje i disciplina precizno slijetanje „Kosača“.

Paraglideri oprez – Očekuje vas: Precizno slijetanje Kosača

U subotu, 25. maja u 9:00h, iskusni paragliding letači iz Ljubuškog i regije okupit će se na poletištu „OBALE“, na zapadnom dijelu Butorovice, za spektakularno takmičenje u preciznosti slijetanja – Precizno slijetanje Kosača. Za učesnice starije od 18, ovo takmičenje nudi priliku da pokažu svoje vještine u nekoliko serija, ciljajući obilježena mjesta.

„Ne propustite prizor neba ispunjenog šarenim paragliderima i uživajte u uzbudljivoj atmosferi,“ poručuju iz Kluba Paragliding Ljubuški koji je, već tradicionalno, organizator ovog spektakularnog sportskog izazova.

Novo takmičenje – LJOF STREETBALL 3X3

Ove godine LjOF organizuje i jedno novo sportsko takmičenje. U nedjelju 26. maja, u popodnevnim satima, na festivalskom prostoru u blizini vodopada Kravica svi posjetioci će moći uživati u atraktivnoj 3 na 3 košarci.
Juniorske ekipe, profesionalna podloga, koš i prateći sadržaj dodatni su motiv da posjetite LJOF u nedjelju 26. maja i uživate u atraktivnom LJOF streetball-u!

LJOF Memorijalna utrka kajacima profesor Žarko Bilić

I ove godine, u sklopu LJOF-a, u petak, 24. maja, s početkom u podne, održat će se Memorijalna utrka kajacima Profesor Žarko Bilić na rijeci Trebižat. Utrka će biti revijalnog karaktera, a učesnici su studenti kineziološkog fakulteta u Mostaru gdje je profesor Žarko Bilić radio dugi niz godina. Održavanjem utrke i ove godine, organizatori iskazuju poštovanje prema profesori Žari, srčanom ljubitelju festivala LJOF.

Outdoor sajam LJOF

U sklopu festivala od 24. do 26. maja, svi posjetioci će moći posjetiti i prigodni outdoor sajam sa zanimljivostima iz svijeta sporta i rekreacije.

Ljubuški Outdoor Festival ove godine bilježi rekordan interes za sva takmičenja, a i dalje se do 15. maja na festivalske discipline mogu prijaviti svi zainteresovani rekreativci i profesionalni sportisti.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima