Home Magazin Ajdin Osmanović iz Srebrenika nastupit će na prestižnom festivalu u Njemačkoj

Ajdin Osmanović iz Srebrenika nastupit će na prestižnom festivalu u Njemačkoj

by admin

Međunarodni IFLC je vodeća organizacija za promicanje svjetskih jezika i kultura. Već dugi niz godina ona je posvećena njegovanju umjetničkog samoizražavanja među mladima i stvaranju platforme za dijeljenje svoje kulturne baštine s vršnjacima diljem svijeta.

U pravom smislu riječi IFLC je svjetski događaj koji predstavlja muzičke talente iz cijeloga svijeta, čime se na najljepši način budi nada za mir u svijetu.

COLORS OF VOICES je takmičenje u pjevanju čiju aplikaciju mogu popuniti svi mladi talenti uzrasta od 12 do 16 godina iz cijelog svijeta.

“Za festival smo saznali putem društvenih mreža. Detaljno smo se upoznali sa propozicijama. U prilog prijave je bilo je potrebno dostaviti snimak kompozicija koje bi Ajdin izvodio. U tom slučaju, s obzirom na to da je u propozicijama naznačeno da izvođači mogu uzeti učešće u dvije kategorije “COLORS OF VOICES” I “COLORS OF VOICES- TURKISH”, što znači da se predstave tradicionalnom narodnom muzikom svoje zemlje na maternjem jeziku, u drugom slučaju da se mogu predstaviti sa pjesmom koju bi izvodili na Turskom jeziku, odlučio sam da Ajdina prijavim u dvije kategorije”- pojasnio nam je Jasmin Brašnjić, Ajdinov profesor.

U kategoriji domaće tradicionalne muzičke umjetnosti, Ajdin bi se predstavio sa jednom sevdalinkom, a u drugoj kategoriji sa pjesmom koju bi izvodio na Turskom jeziku.

“Danas smo zvanično dobili potvrdu da je Ajdin prošao u listu finalista. Nije tačno navedeno u kojim kategorijama, ali ono što je sigurno jeste da mi idemo na festival. Za Ajdina i mene ovo predstavlja veliku radost, jer na ovaj način Ajdin stiče priliku da se predstavi svijetu. Iskreno nismo opterećeni nikakvim nagradama, jer dovoljno da smo uspjeli ući u uži izbor. Sretan sam će jedan mali dječak na svjetskoj sceni predstavljati našu prelijepu Bosnu i Hercegovinu. Ovim putem se želim zahvaliti svim ljudima širom svijeta koji putem društvenih mreža Ajdinu pružaju podršku, jer on to zaista zaslužuje”- poručuje Brašnjić.

Podsjećamo, Ajdin je na sebe skrenuo pažnju vanserijakim talentom za pjevanje. Ističe se u većini muzičkih žanrova, a najdraža mu je sevdalinka.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima