Andy Murray u suzama na oproštaju od Wimbledona

2 minuta čitanja

Andy Murray, jedan od najvećih tenisera svoje generacije, oprostio se od Wimbledona u emotivnom nastupu koji je obilježio njegov posljednji duel na ovoj svetoj teniskoj travi.

- OGLAS -

U paru s bratom Jamiejem, Murray je izgubio od australskog dvojca Rinky Hijikata i John Peersa rezultatom 7:6, 6:1, čime su Britanci izbačeni s Grand Slam turnira.

Glavna vijest nije bila samo poraz na terenu već i Murrayev oproštaj od domaćeg terena koji je obilježio karijeru dvostrukog osvajača Wimbledona.

- OGLAS -

U svojoj karijeri Murray je osvojio ukupno 46 turnira, uključujući tri Grand Slama, dok je istovremeno konkurenciju činila teniska elita poput legendarnih Novaka Đokovića, Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Organizatori su priredili posebnu ceremoniju u čast Murrayevih dostignuća, prikazujući kompilaciju njegovih najsjajnijih trenutaka i izjave njegovih kolega tenisera poput Đokovića, Federera, Nadala i Venus Williams.

- OGLAS -

Britanska publika je Murraya ispratila dugim aplauzom koji je natjerao tenisera na suze.

“Teško je jer želim nastaviti igrati, ali ne mogu”, izjavio je Murray na emotivnoj ceremoniji, zahvaljujući se organizatorima Wimbledona na njihovoj podršci tokom cijele karijere.

Murray je također naglasio da je fizički preteško da nastavi s takmičenjima zbog problema s povredama, posebno s leđima.

Posljednji Murrayev nastup mogao bi biti na Olimpijskim igrama u Parizu koje se održavaju krajem jula, čime bi teniski svijet imao priliku još jednom vidjeti ovog velikog šampiona na terenu prije konačnog povlačenja.

Andy Murray je svojom predanošću, talentom i upornošću ostavio neizbrisiv trag u svijetu tenisa, a njegov oproštaj od Wimbledona obilježio je kraj ere jednog od najvećih igrača u historiji ovog sporta.

(Vijesti.ba) 

 

Podijeli ovaj članak