Home Magazin Anne Hathaway: Oskar mi je otežao karijeru, ali me spasio Christopher Nolan

Anne Hathaway: Oskar mi je otežao karijeru, ali me spasio Christopher Nolan

by admin

Iako je osvajanje Oscara vrhunac karijere za mnoge glumce, Anne Hathaway, koja je 2013. godine osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu u mjuziklu Les Misérables, vjeruje da je prestižna nagrada imala negativan utjecaj na njezinu karijeru.

Hathaway je u nedavnom intervjuu za Vanity Fair objasnila da je njezina pobjeda na Oscarima dovela do lavine negativnih reakcija na internetu, što joj je otežalo pronalazak posla. No, jedan redatelj odlučio joj je dati šansu nakon što joj je ostatak Hollywooda okrenuo leđa.

“Ljudi su mi odbijali davati uloge jer su vjerovali da je moj identitet postao toksičan na internetu. Anđela sam pronašla u Christopheru Nolanu, kojeg nisu zanimale takve stvari i koji mi je dao jednu od najljepših uloga u jednom od najljepših filmova na kojima sam radila”, izjavila je glumica.

Nolan joj je 2014. godine ponudio ulogu naučnice Amelie Brand u filmu Interstellar, koja s astronautom Josephom Cooperom (Matthew McConaughey) odlazi na svemirsku misiju kako bi spasila čovječanstvo. Glumica vjeruje da joj je ova uloga spasila karijeru.

“Nisam sigurna je li znao da me podržava u tom trenutku, ali to je imalo takav učinak”, rekla je Hathaway. “Moja karijera nije izgubila zamah, što bi se dogodilo da me nije podržao.”

Hathaway se nedavno pojavila u romantičnoj komediji The Idea of You, koja je imala premijeru na festivalu South by Southwest. Film je oduševio kritičare, a početkom maja moći ćemo ga gledati na Amazonovom streaming-servisu Prime Video.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima