Home Magazin Appleov analitičar: iOS 18 bit će najambicioznija revizija softvera iPhonea

Appleov analitičar: iOS 18 bit će najambicioznija revizija softvera iPhonea

by admin

Apple je ovoga utorka najavio kada će održati svoju godišnju developersku konferenciju, koja bi, prema svemu sudeći, trebala započeti predstavljanjem iOS-a 18 te ostalih novih inačica njihovih operacijskih sistema.

Nedugo nakon te najave, izašo je veliki izvještaj Bloombergovog Marka Gurmana, Appleovog dugogodišnjeg analitičara, koji tvrdi da će iOS 18 biti „najambicioznija revizija softvera iPhonea u njegovoj historiji“. Iako se radi o poprilično velikim tvrdnjama, Gurman se poziva na „ljude koji rade na toj nadogradnji“ softvera.

Kao što se i ranije govorilo, Apple će na ovogodišnjem WWDC-u mnogo govoriti o AI-ju koji će se naći i u iOS-u 18. Potvrdu za to objavio je na X-u i Appleov viši predsjednik marketinga, Greg Joswiak, rekavši da će konferencija biti „Absolutely Incredible“ (apsolutno nevjerojatna), koristeći velika početna slova na obje riječi i tako aludirajući na – AI.

Apple će ove godine svoju godišnju konferenciju održati od 10. do 14. juna, a najava daje naslutiti da bi velik naglasak mogao biti na – pogađate – umjetnoj inteligenciji,WWDC244 će donijeti pogled na nove verzije operacijskih sustava iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS, te prvi puta ivisionOSS, prenosi Bug.hr.

Podsjetimo, Apple će unutar iOS-a 18 integrirati generativne AI alate u aplikacije kao što su Siri, Pages i Keynotes. Na Bloombergu je prije nekoliko sedmica izašla i vijest da je Apple navodno u aktivnim pregovorima s Googleom oko licenciranja generativnog AI modela Gemini, a razmatraju i saradnju s OpenAI-jem.

Do sada nisu došle nove informacije vezane uz licenciranje Googleovog Geminija za iOS 18, ali to bi se moglo promijeniti u sljedećim sedmicama.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima