Home Sport Argentinac koji je osvojio SP dobio jezive prijetnje: ‘Reci svom sinu…’

Argentinac koji je osvojio SP dobio jezive prijetnje: ‘Reci svom sinu…’

by admin

Argentinska policija istražuje prijetnje koje je dobio sjajni Angel Di Maria, a navodno su bile i prijetnje smrću što je svakako donijelo i dozu straha porodici pomenutog fudbalera.

Ispred kuće u Rosariju gdje Di Maria često boravi kada dođe u Argentinu osavnuli su grafiti sa užasnim porukama.

Na jednom od grafita ispisana je i prijetnja smrću, a odmah je porodica prijavila policiji koja detaljno istražuje cijeli slučaj.

Počinitelji su otišli još jedan korak više pa su prepali i roditelje Angela Di Maire, gdje su također ostavili užasnu poruku.

“Reci svom sinu Angelu da se nikada ne vraća u Rosario, jer ćemo u suprotnom ubiti člana njegove porodice”, stoji u poruci koja je pronađena ispred kuće njegovih roditelja.

Policija u Rosariju je odmah poduzela sve mjere da se pronađu počnitelji, a također je i dala zaštitu porodici Anglea Di Maire dok se počinitleji ovih užasnih natpis ne pronađu.

Na meti je i lokalni guverner Maximilliano Pullaro kojeg su uveli u cijelu priču i rekli da Di Mariu ni on neće spasiti ako se vrati u Rosario.

Još uvijek se ne zna šta se krije iza cijele priče, ali svakako da je ovo sve podiglo uzbunu u Rosariju.

Nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju u Južnoj Americi, a fudbalske zvijezde obično budu na meti lokalnih razbojnika.

Angel Di Maria (36) je trenutno član Benfice s kojom ima ugovor do ljeta 2024. godine, a to mu drugi je drugi put da oblači dres tim iz Lisabona za koji je igra od 2007. do 2010. godine nakon čega odlazi u Real Madrid.

Nakon Reala nosio je dres Manchester Uniteda, PSG-a, Juventusa, a za reprezentaciju Argentine je skupio 137 nastupa i postigao 20 golova. Sa Gaučosima je bio prvak svijeta u Kataru 2022. godine.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima