Badnjević na sastanku sa međunarodnim ekonomskim predstavnicima o elektronskom potpisu

1 minuta čitanja

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA), prof.dr. Almir Badnjević, prisustvovao je redovnom sastanku međunarodnih ekonomskih predstavnika, čiji je domaćin ovog puta bilo Predstavništvo Njemačke privrede u Bosni i Hercegovini.

- OGLAS -

Na sastanku su, pored direktora Badnjevića ispred IDDEEA BiH, prisustvovali predstavnici Njemačke ambasade u BiH, Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH), Ambasade SAD u BiH, Udruženja italijanskih privrednika u BiH (AIIBH), Italijanske ambasade u BiH, ADVANTAGE AUSTRIA BiH, Austrijske ambasade u BiH, Francuske ambasade u BiH, Švicarske ambasade u BiH, Švedske ambasade u BiH i Britanske ambasade u BiH.

Radna grupa ima za cilj identifikaciju zajedničkih tema te, u saradnji sa lokalnim institucijama, razgovor o aktuelnim preprekama i pružanje pomoći za njihovo prevazilaženje. Tema ovog sastanka bila je „Digitalni potpis i Cyber Security“.
Direktor Badnjević je predstavio aktivnosti i izazove sa kojima se suočava IDDEEA BiH, govoreći o ulozi koju Agencija ima u digitalnoj transformaciji Bosne i Hercegovine, implementaciji elektronskog potpisa i BiH digitalnog identiteta, uz poseban naglasak na cyber sigurnost. Predstavnici svih ambasada i međunarodnih organizacija zahvalili su direktoru Agencije na mnoštvu korisnih informacija te pružili punu podršku za nastavak rada u oblasti digitalne transformacije u BiH.

- OGLAS -

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak