Home Magazin Bambie Thug jasno i glasno: Nadam se da Izrael neće učestvovati na sljedećem Eurosongu

Bambie Thug jasno i glasno: Nadam se da Izrael neće učestvovati na sljedećem Eurosongu

by admin

Predstavnica Irske na Eurosongu, Bambie Thug, bila je u centru pažnje na ovogodišnjem izdanju najpopularnijeg muzičkog takmičenja u Evropi.

Osim zbog svog kontroverznog nastupa, koji su mnogi nazvali satanističkim, te opredjeljenja da se izjašnjava kao nebinarna osoba – Bambie je skrenula pažnju podrškom za Palestinu.

Ona je bila jedna od prvih učesnica Eurosonga koji su još prije početka takmičenja pozvali na prekid vatre u Gazi, a planirala je i podržati Palestinu detaljima u koreografiji za svoj nastup. Međutim, organizatori joj to nisu dozvolili.

Njena podrška Palestini izazvala je gnussne komentare izraelskog emitera KAN, čiji je komentator uoči početka njenog nastupa poručio: “Ona je govorila negativno o Izraelu, ali o tome možemo kasnije. Pripremite svoje kletve”.

Bambie Thug i irska delegacija požalili su se na ovaj ispad izraelskog javnog emitera, ali za sada nisu naišli ni na kakvu podršku EBU-a koji organizuje Eurosong.

“Izraelski KAN nije poštovao pravila i nadam se da sljedeće godine Izrael neće moći da se takmiči zbog toga”, rekla je Bambie Thug nakon završetka takmičenja.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima