Home Sport Benzema: Osjećam mir kada sam u Meki

Benzema: Osjećam mir kada sam u Meki

by admin

Legendarni francuski fudbaler Karim Benzema (36) odlučio je stati na put svim špekulacijama nakon što se već nekoliko mjeseci priča da će napustiti saudijski klub Al-Ittihad.

Naime, nekadašnji igrač Real Madrida posljednjih dana vratio se u Saudijsku Arabiju gdje se priključio svojoj ekipi, a kroz intervju za GQ magazin objasnio je svoju situaciju.

Čini se da je Benzema veoma zadovoljan životom u Saudijskoj Arabiji, što je dovedeno u pitanje kada se nije pojavio na početku priprema Al-Ittihada.

“Ovo je izvanredno mjesto i ovdje sam u miru. To je novi izazov koji mi se dopada, dugoročni projekt u muslimanskoj zemlji. Kao musliman, kada sam u Meki, osjećam mir”, rekao je Benzema.

Priznao je potom da se u Saudijskoj Arabiji, osim kao fudbaler, osjeća i kao ambasador.

“Ovdje sam da dovedem velike evropske igrače u bliskoj budućnosti, iako već postoje neka velika imena. Naš izazov je da podignemo nivo nogometa kao u evropskim ligama. Za mnoge ljude imati broj devet na leđima znači postići 50 golova u sezoni, ali za mene to znači biti jedan od 11 igrača i moram učiniti sve što je moguće da pomognem timu kako bi ostvario pobjedu”, dodao je.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima