Home Sport Bh. legende protiv BH Fanaticosa, mala heroina Hana izvela početni udarac

Bh. legende protiv BH Fanaticosa, mala heroina Hana izvela početni udarac

by admin

Humanitarna malonogometna utakmica između ekipa Udruženja BH Fanaticosi i legendi bh. nogometa, koja se igrala u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, uvod je u večerašnji spektakl na Stadionu „Bilino polje“ u Zenici, …

… na kojem će selekcija Bosne i Hercegovine protiv Ukrajine igrati polufinalnu utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Kompletan prihod od prodatih ulaznica te prikupljenih donacija od brojnih sponzora bit će uplaćen Udruženju Pomozi.ba, a kompanija Mozzart, koja je i zlatni sponzor ovog meča, svaki će gol koji postignu bh. legende nagraditi s 1.000 KM.

Legende su ovoj utakmici pobijedile rezultatom 9:5, a početni udarac na današnjem susretu izvela je Hana Pašanbegović, koja je imala šest operacija te je izliječena od raka zahvaljujući sredstvima iz tog fonda i empatiji bh. građana.

– Nemamo tačne informacije koliko je karata prodato, ali smo jutros imali informaciju da je on-line prodato 3.000 karata. Kako vidimo, veliki se broj ulaznica prodaje i na samom ulazu u dvoranu pa smatramo da će biti prodato, možda, čak i 4.000 do 5.000 ulaznica. U suštini, onako kao što smo i zamislili, cilj je da pomognemo što većem broju oboljelih građana. Sav prihod od prodaje ulaznica, ali i donacija od sponzora i građana koji su podržali ovu akciju on-line i na našoj web-platformi, ide u naš fonda za liječenje bh. građana – kazala je portparolka Udruženja Pomozi.ba Maja Arslanagić-Hrbat.

Svakodnevno se, istakla je, iz tog fonda donira dosta novca za terapije, operacije, lijekove…koji su potrebni bh. građanima.

– Drago nam je da ćemo, sigurno, obogatiti ovaj fond i danas, nakon ove utakmice – kazala je Arslanagić-Hrbat.

Nekadašnji bh. kapiten Vlatko Glavaš, koji je s Muhamedom Konjićem u ulozi trenera s klupe predvodio tim bh. legendi, naglasio je kako je sinoć stigao iz Njemačke te da mu je drago što će biti dijelom ovog spektakla.

– Drago mi je što sa ovoga mjesta, Pomozi.ba i naši Fanatikosi šta rade, da spase nečiji život. Drago mi je da sa ovoga mjesta odemo i na Bilino polje i podržimo našu nogometnu reprezentaciju – kazao je Glavaš.

Selekcija bh. legendi nastupila je u sastavu: Gušo, Maletić, Berberović, Damjanović, Vršajević, Nadarević, Milenković, Musić, Šabić, Biščević, Muratović, Bolić, Ibričić i Spahić.

Na klupi BH Fanatikosa, uz trenera Damira Alića Donnya, u ulozi počasnog trenera bio je bivši bh. reprezentatovni napadač Marko Topić, a Fanatikosi su nastupili u sastavu: Bašić, Baraković, Beganović, Hasić, Malić, Šaškin, Krnjić, Halilović, E. Švraka, Okanović, Bičić, Alagić, Bilinović, A. Švraka.

Utakmicu su sa tribina zeničke arene, osim gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, promatrale i brojne sportske i muzičke zvijezde.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima