Home Magazin Bivša Disneyjeva zvijezda diplomirala na Harvardu, uskoro će doktorirati na MIT-u

Bivša Disneyjeva zvijezda diplomirala na Harvardu, uskoro će doktorirati na MIT-u

by admin

Prije nekoliko dana Bridgit Mendler je diplomirala je pravo na Harvardu, a uskoro bi trebala doktorirati na prestižnom MIT-u. No to nije sve, 31-godišnja Mendler uspješna je poslovna žena koja je pokrenula start up koji se bavi pravom u svemiru, ali i majka četverogodišnjeg sinčića.

Zvijezda serije ‘Good Luck Charlie’ upisala je pravo na Harvardu 2021, a ove sedmice napokon ima diplomu tog prestižnog sveučilišta u svojim rukama. Na pozornici prilikom uručenja diplome pridružio joj se četverogodišnji sinčić kojeg je posvojila prije dvije godine.

Od njezinih akadamskih postignuća zavrtjet će vam se u glavi. Diplomirala je na Univerzitetu Južne Kalifornije 2016. prije nego što je 2017. počela raditi u Media Labu Instituta za tehnologiju Massachusettsa (MIT). Upisala je diplomski studij 2018., a potom je započela doktorat iz filozofije na MIT-u 2020. Sljedeće godine je upisala Pravni fakultet Harvarda, a bila je supredsjednica Društva za svemirsko pravo Harvarda od 2022. do 2023. godine. Mendler je dodatno magistrirala na Massachusetts Institute of Technology (MIT) i trenutno je na doktoratu na istom univerzitetu, prnosi Tportal.

Ranije ove godine, Mendler je pojasnila svoja akademska postignuća u objavi na društvenoj mreži X.

‘Primijetila sam da nešto na mom profilu na LinkedInu izaziva zabunu i želim to razjasniti: 2 mjeseca me dijele od JD-a (diplome prava), ali još nemam doktorat. Doktorat je nešto na čemu sam počela raditi 2020. godine i bavila sam se njime zajedno s diplomom prava, ali kad sam se prošlog ljeta preselila u Kaliforniju i odlučila da ćemo iz porodičnih razloga ostati na zapadnoj obali, to sam morala staviti na čekanje. Ispričavam se jer sam stvarno trebala ažurirati svoju linkedin stranicu ranije. I dalje ću se boriti za to, ali kako će to biti dovršeno ovisi o administraciji i mom glavnom istraživaču i o tome što oni misle da je prikladno’, napisala je Mendler.

Bivša glumica trenutačno je izvršna direktorica Northwood Spacea, startupa koji radi na stvaranju ‘podatkovne autoceste između Zemlje i svemira’. ‘Projektiramo zajedničku zemaljsku infrastrukturu od prvih načela kako bismo proširili pristup svemiru. Imamo puno posla ispred nas, ali to je zabavni dio’, napisala je Mendler u svojoj objavi prije nekoliko mjeseci.

Ona je suosnivačica tvrtke, a njezin suprug Griffin Cleverly, za kojeg se udala u oktobru 2019., glavni tehnološki direktor startupa. Ideju za kompaniju razvila je dok je provodila vrijeme sa svojom porodicom tokom pandemije.

‘Dok su svi drugi radili kruh od kiselog tijesta, mi smo gradili antene od nasumičnog sranja koje smo mogli pronaći u Home Depotu … i primali podatke sa (Nacionalne uprave za oceane i atmosferu) satelita’, rekao je Mendler za CNBC u februaru.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima