Home Magazin Bivši Trumpov pomoćnik izazvao bijes javnosti, beskućnicima daje lažni novac

Bivši Trumpov pomoćnik izazvao bijes javnosti, beskućnicima daje lažni novac

by admin

“Tako da uvijek držim ovaj lažni holivudski novac u svom autu, pa kada beskućnik traži novac, a ja im dam novčanicu od 5 dolara, osjećam se dobro u sebi, oni se osjećaju dobro”, rekao je u originalnom TikTok videu.

‘A onda kada odu da ga koriste, bivaju uhapšeni, tako da ja zapravo pomažem da se sredi zajednica i skloni ih s ulice.’

Video je kritikovan na od strane korisnika društvenih mreža kao zlobno ponašanje, ali i zbog njegovog hvalisanja nezakonitim ponašanjem kao distribucijom lažne valute, što je također zločin, piše Daily Mail Online.

‘Ovo ne može biti legalno. On namjerno ubacuje u opticaj krivotvorene novčanice. Nije bitno da li ga mijenja za nešto ili daje na poklon. Koja je optužba za navođenje nekoga da počini zločin kako bi bio uhapšen?’ napisao je jedan gledalac.

Drugi je dodao: ‘Tako osjeća svoje veselje što je čisto zlo.’

‘Nakon što sam ovo gledao, krvni pritisak mi je skočio i nemam visok krvni pritisak. Ovo je izuzetno zlo’, napisao je treći.

‘Johnny Cruelty. Wow zbog toga se osjeća dobro?’

Pored svoje aplikacije za upoznavanje, McEntee je viši savjetnik ekstremno desničarske grupe Project 2025, koja ima za cilj radikalno preoblikovanje vlade ako Trump pobijedi.

Među njegovim brojnim planovima je da se federalni državni službenici ‘duboke države’ zamijene čvrstim konzervativcima, rasformiranje FBI-a, ukidanje odjela za obrazovanje, domovinsku sigurnost i trgovinu, te zabrana abortusa i pornografije.

McEntee je počeo da radi za Trumpa sa 25 godina kao njegov “potrčko”, noseći torbe tadašnjeg predsjedničkog kandidata i prenoseći poruke.

Otpušten je 2018. kada je provjerom prošlosti otkrivena navika kockanja koja je bila toliko ozbiljna da se smatrala potencijalnim rizikom za nacionalnu sigurnost.

No, promjena šefa kabineta Bijele kuće vratila ga je, ovoga puta kao direktora Predsjedničkog kadrovskog ureda, odgovornog za zapošljavanje i otpuštanje osoblja.

On je obavljao svoj posao sa žarom lojaliste, udaljavajući svakoga za koga je smatrao da je nedovoljno Trumpist.

On je preuzeo sve važniju ulogu u posljednjim danima predsjedništva Donalda Trumpa kasnije te godine. Njegov utjecaj postao je toliko veliki da je ‘postao zamjenik predsjednika’, rekao je jedan visoki zvaničnik.

Trumpovi saradnici uporedili su njegovu kancelariju sa zloglasnom unutrašnjom policijom Istočne Nemačke, Stasijem, kao i Gestapoom zbog potrage za potencijalnim ‘izdajnicima’.

Čak je i lajkanje objave Taylor Swift na Instagramu bilo sumnjivo jer je bila kritična prema Trumpu.

Prema izvorima, McEntee je doveo osoblje mladih Trumpovih aktivista koji su bili ‘komično neiskusni’.

Visoki zvaničnik je rekao da je unajmio ‘najljepše 21-godišnje djevojke koje ste mogli pronaći, i momke koji ne bi bili nikakva prijetnja Johnnyju kada bi krenuli za tim djevojkama.’

McEntee je unajmio Instagram influensericu Camryn Kinsey, koja je imala 20 godina i još je bila na koledžu kada joj je McEntee dao titulu direktora za vanjske odnose.

Rekla je jednoj internet publikaciji da: ‘Samo u Trumpovoj Americi mogla sam prijeći od rada u teretani do rada u Bijeloj kući, jer je to američki san.’

McEntee je također igrao ulogu u Trumpovom pokušaju poništavanja izbora, što je na kraju dovelo do ostavke više zvaničnika u posljednjim danima administracije.

Dio napora bio je promicanje pravne teorije da bi Pence mogao odbiti da prihvati glasove koje su potvrdile države kada je predsjedavao prebrojavanjem elektorskih glasova 6. januara.

‘Kada je savjetnik Bijele kuće Cipollone rekao Trumpu da Pence nema moć da poništi izbore, McEntee je izradio vlastitu ustavnu analizu, uz asistenciju svojih lažnih pravnih savjetnika, što je direktno u suprotnosti sa Cipolloneom i svakim drugim ozbiljnim stručnjakom u zemlji,’ navedeno je tada.

Rezultat je bio ‘apsurdni dopis u kojem se tvrdi da bi Pence slijedio primjer Thomasa Jeffersona ako bi iskoristio svoju moć da proglasi Trumpa pobjednikom izbora 2020. godine’.

(Vijesti.ba)


Možda vas zanima