Home Magazin Bizarni protesti u Srbiji: Podrška za Breskvicu, prijetnje za Sajsi MC

Bizarni protesti u Srbiji: Podrška za Breskvicu, prijetnje za Sajsi MC

by admin

Danas sa početkom u 18 sati, fanovi nesuđene pobjednice Beovizije Anđele Ignjatović, poznatije kao Breskvica, okupili su se ispred zgrade RTS-a na protestima zbog toga što – nije pobijedila u izboru!

Još od objave svoje pjesme “Gnezdo orlovo” nekoliko sedmica prije polufinalne, a potom i finalne večeri popularne Beovizije, Breskvica je važila za apsolutnu favoritkinju za pobjedu.

Njena kontroverzna pjesma koja stihovima, ali i scenografijom, jasno aludira na “vraćanje Kosova Srbiji” osvojila je publiku. Breskvica, koja je donedavno i sama bila kontroverzna (Draško Stanivuković zabranio njen nastup u Banjaluci op.a.) odjednom je postala “srpska majka”, naglo promijenila imidž, te prezentovala svoju drugu, patriotsku stranu koju do sada baš i nije pokazivala.

I dobila je Breskvica najveću podršku publike, ali ne i žirija, koji je za pobjednicu odabrao Teya Doru i njenu pjesmu Ramonda, koja će na kraju predstavljati Srbiju u Švedskoj.

Kao glavnog krivca za Breskvicin neodlazak na Eurosong njeni fanovi vide Sajsi MC, članicu stručnog žirija, koja je gnijezdu orlovom dala dala – 0 bodova.

Upravo Sajsi MC sada prolazi kroz pravi linč, a prijete joj čak i navijači Partizana, tima za koji Breskvica otvoreno navija. Oni šalju prijeteće poruke mužu od Sajsi, kojem poručuju da se “razvede od izdajnice”.

“Grobari Marku šalju uznemiravajuće poruke od kad se saznalo da MC Sajsi nije dala nijedan bod Breskvici, koja je strastvena navijačica crno – bijelih. Vrše pritisak na njega, uznemiravaju ga, ali mu pišu i da bi mu najpametnije bilo da se razvede od žene jer ih je svojim glasanjem izdala. Oni su jako bijesni što zbog njenog glasanja Anđela neće predstavljati Srbiju u Malmou. Breskvica je velika grobarka, pa tako na svojim nastupima podgrijavala atmosferu uz pjesmu Seke Aleksić “Crno i zlatno”, kada nakon što ona otpeva dio strofe, publika dodaje stih: “Si*aj, Zvezdo”, što se posebno sviđa navijačima Partizana”, ispričao je za Kurir njihov “dobro upućeni izvor”.

O svemu se oglasila i Breskvica, koja nije zaustavila linč, već je “dodala ulje na vatru” poručivši Sajsi kako se “nada da njoj u životu niko nikada neće dati nulu”.

Sajsi je pak poručila kako protiv “Breskvice nema ništa lično i da nije samo njoj dala nulu, da je ozbiljno pristupila svom zadatku u žiriju i da nema kome da se pravda zbog svoga odabira”.

Koliko je cijela priča otišla daleko, možda najbolje oslikava i to što se današnjim protestima u Beogradu pridružio veliki broj monaštva iz muških i ženskih manastira SPC.

Oni su je podržavali od trenutka kad je pesma “Gnezdo orlovo” puštena u javnost, a sad kad je donešena odluka da Srbiju na Eurosongu predstavlja Teya Dora, mnogi od njih su stigli na skup podrške gdje su uputili molitve za Anđelu/Breskvicu.

Nema sumnje da će ovo još danima biti top tema u Srbiji, a nama sa strane ostaje samo da posmatramo i pitamo se koja je poenta?


(Vijesti.ba)

Možda vas zanima