Bosonoga šetnja Kendall Jenner po Louvreu u ponoć postala viralna

3 minuta čitanja

Iako slavnu američku manekenku Kendall Jenner najčešće spominjemo zbog istančanog modnog stila, sada je široj javnosti (opet) dokazala koliko je život bogatih privilegiran.

- OGLAS -

Naime, Jenner je na svom Instagramu podijelila šest fotografija iz jednog od najpopularnijih muzeja na svijetu s simboličnim opisom “Louvre u ponoć”.

Romantično se diveći sama samcata Da Vincijevoj Mona Lisi i Svadbi u Kani talijanskog slikara Paola Veronesea, Kendall nas je podsjetila da nije jedna od običnih smrtnika. Iako većina posjetioca mora biti naoružana strpljenjem zbog čekanja na ulaz, a onda i da bi vidjeli sve umjetnine, za slavnu manekenku ta pravila ne vrijede. Ono što je mnogima upalo u oko, bila je njena odluka da privatnu turu odšeta bosih stopala, opuštena baš kao da se nalazi kod kuće.


Iako su fotografije vrlo lijepe, da ne kažemo estetične, obožavaoci i kritičari morali su se zapitati zašto bi, zaboga, Jenner ostavila svoje cipele kako bi šetala po podovima po kojima dnevno gazi oko 23.000 gostiju.

“Bose noge u Louvreu su ludilo”, “Djevojko, gdje su ti cipele?”, “Ali zašto je bosa”, i “Stvari koje bih i ja radio da sam bogat” samo su neki od mnogobrojnih komentara ispod njene objave.

Louvre, kojeg godišnje posjeti 9 miliona ljudi, inače još od 2019. nudi opciju privatnih obilazaka. Nije riječ o klasičnim turama s vodičem, već obilascima koji osiguravaju da cijeli muzej imate samo za sebe, baš poput Jenner. Te se ture najčešće održavaju iza 18 sati, odnosno nakon radnog vremena, ali možda je Kendall zatražila još ekskluzivnije iskustvo odabirom ponoćnog termina. Također, muzej, osim privatnih tura za VIP goste (nagađa se da koštaju oko 30.000 eura), nudi i mogućnost organizovanja privatnih događaja za 50 do 3000 gostiju, kao i pravo snimanja filmova, serija ili video spotova.

Podsjećamo da Jenner nije jedina koja je Louvre imala za sebe; legendarni spot supružnika Cartera za pjesmu Apeshit snimao se upravo tu, a muzej su posve privatno posjetila i imena poput preminule kraljice Elizabete II. i glumice Jennifer Aniston.

(Vijesti.ba)


Podijeli ovaj članak