Home Magazin Božo Vrećo ponovo će zasjati na pozornici sarajevskog BKC-a

Božo Vrećo ponovo će zasjati na pozornici sarajevskog BKC-a

by admin

Božo Vrećo šestog decembra ponovno će zasjati na pozornici sarajevskog BKC-a. Karte su od danas u prodaji preko sistema Kupikartu.ba.

Vreću nazivaju lirskim tenorom s anđeoskim glasom. On ne samo da pjeva, već stvara čaroliju na pozornici. Njegova muzika nije samo zvuk, već putovanje kroz najdublje emocije ljudskog srca. Svjetski mediji poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španskog El Periodica hvale njegov jedinstveni pristup muzici, nazivajući ga “ikonama slobode” čiji glas “miluje duše i otvara srca”.
Ne čudi stoga što su ulaznice za njegov koncert u Sarajevu znale biti rasprodane za samo nekoliko sati.
Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melanholiji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i magija na njegovim koncertima. Sarađuje s osebujnim umjetnicima svjetskog glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe.
Njegovi su koncerti potpuno sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se transformišu od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.
Božo Vrećo je više od pjevača – on je interpretator modernog karasevdaha koji spaja različite muzičke sfere poput jazza, bluesa i duhovne muzike. Njegova dualnost čini ga jedinstvenim umjetnikom, spajajući tradiciju i savremenost na način koji osvaja srca širom svijeta.
Doživite čaroliju Bože Vreće u srcu Sarajeva i dopustite da vas njegov glas odvede na putovanje kroz najdublje emocije ljudskog srca.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima