Brazilski fudbaler potpisao za FK Velež

1 minuta čitanja

Brazilski fudbaler Rodrigo Souza Nascimento novi je član mostarskog Veleža.

- OGLAS -

Danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” u prisustvu direktora FK Velež Denisa Zvonića potpisan ugovor koji će ovog veznog fudbalera vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Rodrigo Souza Nascimento rođen je 31. maja 2002. godine u brazilskoj Marabi. Karijeru profesionalnog fudbalera započeo je u omladinskim kategorijama brazilske ekipe Criciuma, da bi potom vrijedno iskustvo skupljao u ekipi Sampaio-MA.

- OGLAS -

Po povratku u matični klub, odlazi u redove ekipe Confiaca gdje kao posuđen igrač provodi narednu sezonu. U redove mostarskih Rođenih dolazi upravo iz kluba gdje je i započeo svoju fudbalsku karijeru.


Radi se o lijevonogom veznom fudbaleru koji može odgovoriti i odbrambenim zadacima te koji će sasvim sigurno pojačati konkurenciju u timu trenera Damira Čanadija pred sva iskušenja koja naše Rođene očekuju u narednom periodu, kako na domaćoj, a sigurno tako i na evropskoj fudbalskoj sceni.

- OGLAS -

“Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu. Bem-vindo a Velež, Rodrigo Souza!”, poručili su iz mostarskog kluba.

(Vijesti.ba)


Podijeli ovaj članak