Home Sport Brazilski reprezentativac: Htio sam odustati od fudbala nakon Svjetskog prvenstva

Brazilski reprezentativac: Htio sam odustati od fudbala nakon Svjetskog prvenstva

by admin

U 23 ligaška nastupa ove sezone zabio je 10 golova i dodao tri asistencije, a impresivan je bio njegov niz od oktobra prošle godine do početka februara u kojem razdoblju je zabio gol na sedam od osam utakmica na kojima je nastupio.

Bivši igrač Watforda i Evertona iz kojeg ga je londonski klub doveo na ljeto 2022. godine za 58 miliona eura je bio često na meti kritika, a brazilski reprezentativac koji je do sada zabio 20 golova u nacionalnom dresu je prošlog rujna govorio kako mu je potrebna psihološka pomoć nakon što je snimljen kako plače na klupi Brazila u dvoboju protiv Bolivije.

Sada je u razgovoru za brazilski ESPN otrkio detalje o svojoj borbi s depresijom.

Govorio je o tome kako se osjećao nakon Svjetskog prvenstva u Katru na kojem je njegova reprezentacija ispala u četvrtfinalu od Hrvatske: “Upravo sam igrao na Svjetskom prvenstvu, na svom vrhuncu. Dosegao sam svoj limit, znaš? Ne znam, neću govoriti o samoubistvu, ali tamo sam bio u depresiji i htio sam odustati. Čak i ja, koji sam se činio psihički jak. Nakon Svjetskog prvenstva kao da je sve propalo, prenosi Index.hr.

Nakon toga, kada sam se vratio u klub, prije nego što bih došao na trening, već sam želio ići kući. Htio sam se samo vratiti u svoju sobu jer ne znam što mi je prolazilo kroz glavu. Čak sam otišao i rekao tati da ću odustati. Malo je tužno tako govoriti. Kroz što sam prošao nakon Svjetskog prvenstva… Ludo je otići svom ocu, koji je sa mnom jurio za mojim snom, i reći: ‘Tata, želim odustati’.”

Rekao je da je odlazak na terapiju najbolja odluka koju je donio: “Mislim da me terapeut, sviđalo se to nekome ili ne, spasio. Spasio mi je život. Prije sam mislio da su to gluposti… Nakon ovog iskustva savjetujem svima koji osjećaju da im treba psiholog neka ga traže ga jer je lijepo da se tako otvoriš, da razgovaraš s tom osobom.”

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima