Britanci oduševljeni Mostarom: Najpotcjenjenija evropska destinacija

2 minuta čitanja

Njihov osvrt na grad Mostar potaknut je nizom Tiktok viralnih videa u kojima su internet influenseri ukazivali na ljepotu, sigurnost, ali i pristupačne cijene ovog hercegovačkog grada.

Putovanje s malim budžetom može biti teško čak i u danima povoljnih letova Ryanaira i jeftinih hotelskih odmarališta. Ali jedan britanski TikToker otkrio je svoje omiljeno mjesto za posjetu ove godine, nazvavši ga ‘najpodcijenjenijim’ europskim odredištem.

“‘Skriveni dragulj’, naročito jer je Ryanair nedavno počeo letjeti u zemlju, tako da možete stići tamo lako i jeftino”, navode u tekstu citirajući Tiktokerku upisanu pod imenom @emsbudgettravel.

Tvrde da će Britanci koji se odluče poletjeti za Mostar za produženi vikend potrošiti manje od 200 funti. I to za sve aktivnosti tog vikenda.

“Ukupno sam potrošila 158,44 funti na sve, uključujući letove, smještaj, hranu, aktivnosti, prijevoz. Bukvalno sve. Ovo je jedna od najpotcijenjenijih zemalja u Evropi i jedna od najjeftinijih zemalja u kojima sam bila u devet zemalja do sada 2024. godine”, kazala je tiktokerka @emsbudgettravel.

@emsbudgettravel My favourite country of 2024 and one of the cheapest and most underrated in europe! Perfect for a budget couples holiday or girls trip#holidays #travel #budgettravel #travelhacks #cheaptravel #traveltiktok #holidayidea #lowbudgettravel #budget #annualleave #30before30 #travelling #holiday #bosnia #bosniaandherzegovina #bih #sarajevo #mostar#CapCut Come Prima – Tito Puente And His Orchestra & Abbe Lane

Također, LadBible se referirao i na njenu tvrdnju da je grad iznimno siguran, te da je cijela zemlja prepuna zadivljujućih pejzaža, planina, rijeka, jezera i vodopada.

Svoje čitatelje napomenuli su da londonskog aerodroma Stansted u Sarajevo mogu poletjeti za samo 19.99 funti.

(Vijesti.ba)

 


- OGLAS -

Podijeli ovaj članak