Home Svijet Britanska javnost zabrinuta, kralju Charlesu produžen boravak u bolnici

Britanska javnost zabrinuta, kralju Charlesu produžen boravak u bolnici

by admin

Zbog činjenice da nije izašao nakon dvije noći koje je trebao provesti pod liječničkim nadzorom, kako je bilo planirano, javnost je zabrinuta za zdravstveno stanje 75-godišnjeg britanskog kralja Charlesa III.

– Podrazumijeva se da će Charles ostati u bolnici duže od dvije noći samo ako dođe do nekog neočekivanog problema, otkrio je dobro upućeni izvor za britanski The Sun.

I dodao da je dodatna noć u klinici zapravo jednostavna mjera opreza, no da bi mogla izazvati nelagodu i nervozu među štovateljima kraljevske porodice.

Ove vijesti stigle su nakon što je palača potvrdila da bi kralj mogao izbivati s javnih pojavljivanja i unaprijed zakazanih događanja i do mjesec dana. Umjesto njega sav posao odradit će osobe od njegovog najvećeg povjerenja – supruga i kraljica Camilla, sestra i princeza Anne te brat i šogorica, princ Edward i vojvotkinja Sophie.

Kraljica Camilla tri je puta tokom 24 sata posjetila svog supruga u bolnici, zadržavši se i dulje nego što se očekivalo, a posljednji je put viđena u nedjelju navečer kada je nasmijana sjedila u stražnjem dijelu službenog crnog Audija.

(Vijesti.ba)

Možda vas zanima